Rajtad múlik egy kismama sorsa! A kismamákért tennie kell a munkáltatónak – avagy a munkajogok biztosítása

Elbocsátható-e egy kismama, meddig vehető igénybe a gyermek utáni plusz szabadság, jár-e különleges bánásmód a munkahelyeken. Többek közt ezeket a témákat dolgozzák fel egy interaktív munkajogi filmsorozatban, a jogszerű foglalkoztatásról szóló tájékoztató kampány keretében. (x)

Megosztás
Szerző: Pr Cikk
2022.08.17. 12:05
hirdetés

Új résszel bővült a jogszerű foglalkoztatás témáját látványos és interaktív videók formájában feldolgozó sorozat. A dörzsölt főnökkel való munkatárgyalást követően ezúttal egy kismama bőrébe bújhatnak a játékos kedvűek, akik egy kvízshow keretein belül tehetik próbára tudásukat. A videóban ismert színészek szerepelnek, a várandós kismama bőrébe Pokorny Lia bújt, a kvízműsor házigazdája Szabó Győző. A játék során nemcsak jól szórakozhat a felhasználó, hanem munkajogi jártassága is észrevehetetlenül bővül a helyes válaszok megismerésével.

A foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok tapasztalatai szerint sokszor előfordul, hogy a munkáltatók nem biztosítják a törvényben előírtakat a várandós kismamáknak. A munkavállalók gyakran maguk sincsenek tisztában a jogaikkal. Elsősorban számukra és a gyermeket tervező családoknak segítség ez az informatív, egyedi és könnyed játékos eszköz. De mindenki másnak is hasznos lehet, aki a környezetében, baráti társaságában vagy munkahelyén hasonló szituációt tapasztal.

Az előző részt, amelyben egy állásinterjún tehették próbára magukat a felhasználók, több ezren indították el a portálon. Az interaktív videó – amiben egy dörzsölt autókereskedő főnökkel kellett egyezkedni olyan témákban, mint a fizetés, a munkaidő-beosztás, vagy éppen a szabadság kiadása – a jogszerű foglalkoztatással kapcsolatos szituációkban mérte fel a tudást, egyben játékosan edukálta a résztvevőket.

Jelenleg is zajlik a tárca „Legyen oké a munka” kampánya, amelynek célja a munkaadók és a munkavállalók edukációja, tájékozottságának és tudatosságának fejlesztése, valamint a jogszerű foglalkoztatás támogatása.

(x)

Ezeket olvastad már?
Rohanó Mikulások szállták meg Budapest utcáit

Rohanó Mikulások szállták meg Budapest utcáit

Kegyetlen sztori! Nemet mondott a fiatal lány,  udvarlója erre elrabolta – Fotó!

Kegyetlen sztori! Nemet mondott a fiatal lány, udvarlója erre elrabolta – Fotó!

Kincsem Park: az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye

Kincsem Park: az Ügetőszilveszter a világ legnagyobb szilveszteri lóversenye

Elképesztő! A 10 éves fiú ezért  lőtte le az anyukáját

Elképesztő! A 10 éves fiú ezért lőtte le az anyukáját

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik