Ma utalják a családoknak a gyest, a gyetet és a családi pótlékot





A Metropol összeszedte a mai nap legfontosabb híreit és történéseit. Időjárás, sport, vagy akár forgalmi változásokról is van szó.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.25.
V. kerület VII. kerület IX. kerület ez lesz ma

Augusztus 25- én, csütörtökön érkezik meg a bankszámlákra a családi pótlék, a gyes és a gyet. A postai kézbesítés már szerdán megkezdődött. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány a tanévkezdés előtt is segíti a családokat, ezért utalja korábban a Magyar Államkincstár a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

Ma utalják a családosok számára a gyest, a gyetet és a családi pótlékot /Fotó: Világgazdaság

Újra élvezhetjük a napsütést

Ma végre elvonul a párás, felhős idő és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Emellett fátyol- és gomolyfelhőkre is számíthatunk, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13–19 fok között alakul, legmagasabb nappali hőmérséklet 26–33 fok között várható.

A csoportkörbe jutásért játszik a Fradi

Csütörtök 21 órakor biztosíthatja a csoportkörös Európa-liga-szereplését a Ferencváros labdarúgócsapata. A párharc győztese az Európa-liga, vesztese a Európa-konferencialiga csoportkörében léphet újra pályára. A Fradi a múlt heti 4:0-ás budapesti győzelme után kedvező helyzetből várhatja az ír Shamrock Rovers elleni dublini visszavágót. A Ferencváros négy év alatt harmadszor juthat be a második számú európai kupasorozat csoportkörébe.

Fotó: Magyar Nemzet

Forgalmi változások

  • Újra zavartalanul közlekedhetünk a Rákóczi hídon. Reggel 5 órától véget ér a Rákóczi híd Pestre vezető oldalán a külső sáv lezárása, amire a vasúti híd felújítása miatt került sor.
  • A H5-ös HÉV a reggeli csúcsidőben a megszokottnál ritkábban közlekedik. Ezenkívül egészen augusztus 31-én üzemzárásig a H5-ös HÉV Békásmegyer és Budakalász között egy vágányon közlekedik. A vonatokra a Szentendre irányú peronnál lehet felszállni.
  • A 182A autóbusz mától határozatlan ideig nem közlekedik. A BKK helyette a 182-es és a 184-es buszok igénybevételét ajánlja.
  • Gardrób közösségi vásár a Godzsu-udvarban

    Bárki áruba bocsáthatja a gardrób mélyére száműzött ruháit, vagy az általa készített termékeket csütörtök délután 3 órától a Gozsdu-udvarban. Ha csak nézelődni mennénk, azt is megtehetjük, könnyen lehet, hogy ami másnak megunt vagy sosem használt ruha, az nekünk a nyári kedvencünk lesz.

    Gardróbvásár a Gozsdu-udvarban /Fotó: Facebook

    Pagony-könyvvásár a Marczibányi téren

    A Pagony könyvesbolt raktárának költözése miatt alapos söprést tartanak a polcokon. Ha szeretnék gazdagítani a könyvespolcainkat, nagy kedvezményekkel, régi-új könyvekkel vár minket a vásár csütörtöktől szombatig a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

    Hímzés workshop a Deák17-ben

    14 kortárs művész hímzett vagy a hímzés technikáját, vizualitását megidéző alkotását mutatja be a Mintázatok kiállítás ma 17 órától. A kiállításhoz kapcsolódóan tárlatvezetés lesz a hímzés történetéről, és megtervezhetjük a hímzésből készült saját kreatív dallamainkat, melyeket egy speciális lejátszóval le is játszunk. A workshop ingyenes, de regisztrációhoz kötött a [email protected] címen.

    10 éve hunyt el Neil Armstrong

    82 éves korában 10 éve hunyt el Neil Armstrong amerikai űrhajós, az első ember, aki a Holdra lépett. Ő volt az, aki 1969. július 20-án elsőként léphetett ki egy másik égitest felszínére. Ekkor mondta el máig fennmaradt híres mondatát: „Kis lépés ez egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”. Armstrong később nem a Holdra lépést, hanem a leszállást tartotta a nagyobb eseménynek. Egy későbbi interjúban elmondta, hogy „mindig is tudtam, hogy arra jó esélyünk van, hogy hazajutunk, ám hogy le is tudunk szállni, annak csak fele-fele esélyt adtam…”. Élete során volt haditengerészeti repülőpilóta, űrhajós, NASA-vezető, farmer, egyetemi tanár és az üzleti élet befolyásos szereplője.

    Neil Armstrong lépett először más égitestre – Fotó: AFP

     





    Ezeket olvastad már?
    Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

    Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

    Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

    Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

    Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

    Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

    Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

    Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás