Eső ide vagy oda, a Magyar Ízek Utcája így is felkapott





Az időjárás ellenére is mindenkit várnak a Várkert Bazár előtti részen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.20.
családi program

A Magyar Ízek Utcáján a gasztronómiai különlegességek mellett családi programok és koncertek is szerepelnek a kínálatban. Az idén a gabonaféléké lesz a főszerep, de meg lehet kóstolni Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyeret is.

A híres töltike, szőlőlevélben is mennyei Fotó: Magyar Ízek Utcája (MIU)

A 12-ik eseményen csaknem 200 ember főzi a Duna-parton Magyarország és a Kárpát-medence különleges ételeit. A kínálatban szerepelnek a bogyiszlói csülkös pacal, szatmári töltöttkáposzta, karcagi birkapörkölt, csiptetett ponty és sok más halkészítmény mellett vajdasági, roma, csángó ételek is. Kínálnak majd sparhelten sült lepényt, langallót és töltött lángost is.

Felvidékről Mátyusföld káposztalevesével és mákos pogácsájával, Kárpátaljáról borsos levessel készülnek, Nagymuzsaly községből házi szilvalekvárral töltött fánkot is sütnek majd. A moldvai csángó faluból, Pusztinából Nyisztor Tinka néprajzkutató vezetésével érkező csapat szőlőleveles töltikét készít. Meg lehet kóstolni az alföldi pásztorételt, az öhönt és a sokácbabot. A Vajdaságból a dél-dunai halászléfőzők levesével, az Őrségből pedig tökmagolajjal locsolt dödöllével ismerkedhet meg a közönség.

Fröccsök és szörpök mellett 8-10 féle magyar kézműves sör, gyümölcsborok, mézbor, gyógynövényes teák és néhány magyar jellegzetes pálinka is várja a látogatókat. Idei újdonság a Kézműves Kozmetikumok Kertje, ahol magyar alapanyagokból kézzel készített termékeket mutatnak be.

A program egyelőre változatlan:

SZABADTÉRI SZÍNPAD

10.00: Magyarország Tortái

MULTITEREM

10.00-18.00: Hagyományok Háza

Kézműves foglalkozások: kalászborona, tüsökborona aratódísz készítése rozsszalmából, búzakalászból bőrnyomással mintázott kulcstartó és ékszer készítése

Mesetér: Hacsi Anna, Aranyos Boglárka, Szénási Veronika

10.00-18.00: BábSzínTér Kaposvár – Bábmobilok

10.00: Écsi Gyöngyi - Világ kenyere előadás

11.00: Pályi János - Vitéz László vásári bábjáték

13.00: Écsi Gyöngyi - Világ kenyere előadás

16.00: Pályi János - Vitéz László vásári bábjáték

SZABADTÉRI SZÍNPAD

10.00-18.00: Napraforgó Játszóház: családi buborék, buborékfújás,

18.00: Szent István napai kenyér - Magyarország kenyere élő bemutató

majd a Jazz Because

19.00: Hot Jazz Band koncert

21.00: Ünnepi Tűzijáték

22.00: DJ Hobbista - utcabál





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás