RETRO RÁDIÓ

Kovács Tibor épp ebédelt, amikor egy halálra rémült férfi segítséget kért tőle a XX. kerületben





Jókor jó helyen. Ebédszünet közben fogott késes ámokfutót Kovács Tibor főhadnagy Pesterzsébeten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.23.
XX. kerület hétköznapi hősök

Sz. Attila ugyanis két embert is megtámadott, az áldozatok pedig a helyi kifőzdében ebédelő zsaruhoz rohantak segítségért. Éppen rövidke szünete közben várta a jól megérdemelt ebédet múlt hét kedden Kovács Tibor főhadnagy egy pesterzsébeti kifőzdében, amikor egy halálra rémült férfi rohant be az étterembe:

Kovács Tibor főhadnagytól ebédidőben kértek segítséget /Fotó: Bors

„A lottózó melletti kifőzdében vártam az ebédemre, amikor berohant egy fiatal, aki azt mondta, meg akarták őt késelni” – mesélte a Borsnak Kovács Tibor. A férfi elmondta, az Ady Endre úton sétált éppen, amikor egy férfi késsel nekirontott, fenyegette, és pénzt is követelt tőle, ő azonban ellökte, mire a késes elszaladt.

A zsaru ezután természetesen magára hagyta a krumplipüréjét, és szó nélkül kirohant, követte a tettest. Hamarosan kiderült, jól tette, mivel a támadó a kudarc ellenére sem hagyott fel a fenyegetőzéssel. Fogta magát, és a közeli lottózóba szaladt be, ahol nekirontott egy békésen ácsorgó férfinak a késével. Ő a másik áldozathoz hasonlóan nem esett pánikba: bár a bekattant fegyveres felé szúrt, ő emberfeletti lélekjelenléttel elhajolt a hadonászás elől, és bár ezután a támadó arcon ütötte, innen is elszaladt.

A késes támadó berontott a lottózóba, ahol egy férfitól követelt pénzt, de ő rögtön leszerelte, így menekülőre fogta /Fotó: Bors

„Amikor kimentem, egy másik férfi is odajött, hogy őt is megtámadták a helyi bank előtt, majd elmondták: gyalog menekült. Személyleírást kértem mind a kettőjüktől, a kollégáktól pedig erősítést, ugyanis egyedül voltam” – mesélte. Tibor azonnal az ámokfutó nyomába eredt, akit a két személyleírás alapján gyorsan ki is szúrt, így követni kezdte. A férfi azonban nem gyalogolt tovább, hanem a helyi szökőkút mellett egyszerűen leült.

„A sétálóutca közepén leült egy padra, ott fogtuk el” – tette hozzá. A zsaruk megtalálták nála a konyhakést. A szemtanúk nem sokat láttak az eseményekből.

Ennél a pesterzsébeti szökőkútnál fogták el végül a támadót /Fotó: Bors

„Berontott a lottózóba, és az ajtónál álló férfit rögtön elkezdte fenyegetni, valami pénzt emlegetett, de az leszerelte. A pultos éppen háttal állt, így alig vette észre, a többi vendég is csak furcsán nézett, nagyon gyorsan történt az egész, mire mindenki felocsúdott, már ki is ment az üzletből” – mesélte a Borsnak egy szemtanú.

Sz. Attilát tette után elfogták és őrizetbe vették, azóta pedig letartóztatásba helyezték. Kétrendbeli felfegyverkezett rablás és szintén kétrendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt kell majd felelnie.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás