Hátborzongató látvány, ezekben az ólakban kellett lakniuk a gyerekeknek Ócsán – Videó!





Kizsákmányolták, bántalmazták a kamaszokat azok a férfiak, akik alig fizettek valamit a tinik munkájáért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.23.
kizsákmányolás

Hátborzongató esetet tárt fel egy 15 éves kamasz, aki megelégelte, hogy szinte állati sorban kell élnie Ócsán, pusztán azért, mert dolgozni akart.

A tiszavasvári fiú 2022 júliusában hagyta el ócsai ideiglenes szálláshelyét, majd az ott megéltek (bántalmazás, ellátatlanság) alapján szülei értesítették a rendőrséget – ismertetik az ügyet a Police.hu oldalán. Kiderült, a kamasz több társával együtt érkezett a Pest megyei településre, a jobb élet reményében.

A szegény sorsú, sokszor mélyszegénységben élő, kiszolgáltatott fiatalok számára csábító ajánlat volt az egyébként az átlagosnál jóval alacsonyabb bér, így önként vállalták az ország másik felébe utazást és munkavégzést. A hét hat napján 10-12 órát dolgoztatták őket vidéki és fővárosi építkezéseken, a nehéz fizikai munkáért kéthetente kb. 90 ezer forintot kaptak, szállásuk egy korábban háziállatok tartására készült, igénytelen, koszos és összetákolt melléképítményben volt. Munkaszerződést egyikük sem látott, a kötelezően előírt pihenőidőkről nem hallottak, ellátásukról maguknak kellett gondoskodniuk. Egyszerre 10-15 gyermek zsúfolódott össze a szálláshelyen, ahová az 58 éves építési vállalkozó, valamint a brigádvezetőnek kinevezett 23 éves társa utaztatták az ország keleti megyéiből verbuvált 18 – alkalmanként 15 – év alatti gyerekeket – írják a közleményben.

Az egyenruhások nyomozni kezdtek, majd hosszas adatgyűjtés után lecsaptak az ócsai házban élő két férfira.

Az idősebb férfi ellen már öt elfogatóparancs is ki volt adva.

A két férfit emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsították meg. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás