RETRO RÁDIÓ

Jó hír a családoknak! Ekkor érkezik a szeptemberi családtámogatás





A Metropol összegyűjtötte a nap legfontosabb tudnivalóit a családi pótlékkal kapcsolatban, de lesz szúnyoggyérítés és forgalomkorlátozás is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.24.
IV. kerület VIII. kerület XV. kerület XVII. kerület XXI. kerület ez lesz ma

Ma kezdődik a családtámogatások postai kifizetése

A családi pótlék, a gyes és a gyet postai kifizetését ma kezdik meg. A juttatás holnap már rá is kerül a bankszámlákra. Szerdától elkezdődik a családtámogatások kifizetése azok számára, akik postai úton kérték a juttatás folyósítását. A kifizetés akár hetekig is eltarthat, így ha valaki ma nem kapja meg, nem kell aggódni, a pénz minden jogosultnak jár. A családi pótlékot, a gyest és a gyetet azok is megkapják, akik a bankszámlájukra kérték a kifizetést, ők augusztus 25-én juthatnak hozzá a támogatáshoz. A kormány segíti a családokat a tanévkezdés előtt is, ezért a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat korábban, már augusztus végén utalja a Magyar Államkincstár.

Ma hozza a szülőknek a családi pótlékot a postás Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ingyenesen juthatnak tankönyvhöz a diákok

A 2021/2022-es tanévtől már minden nappali tagozatos diák ingyenes tankönyvellátásban részesül. Az idei tanévtől már a köznevelésben és a szakképzésben tanulóknak sem kell fizetni a könyvekért. A tankönyvtámogatás a jogosultak számára alanyi jogon jár, azt külön igényelni nem szükséges.

Az új tanévtől a köznevelésben és a szakképzésben tanulóknak is ingyen jár a tankönyv Fotó: Veszprém Megyei Napló

Ma a nap akár újra előbújhat

Szerdán sem várható jelentős javulás időjárásunkban és folytatódik a csapadékos időjárás. Ma elszórtan lehet számítani záporokra, zivatarokra főként a középső és keleti tájakon. Délutánra visszatér a nyárias idő és sok helyen még a nap is kisüthet majd. A nyárias idő a hőmérsékleti értékekben is megmutatkozik majd, hiszen a csúcsértékek 25–32 fok között alakulnak. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. Holnap sok napsütéssel tér vissza a nyár, már csak elvétve lehet számítani csapadékra az országban. A hőmérsékleti értékek tovább emelkednek, délután akár 34 fok is lehet.

Hamarosan újra kiülhetünk a köztéri padokra D-vitamint gyűjteni Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország

Áramszünet lesz Budakeszi több utcájában

Augusztus 24-én és 31-én 8–16 óra között nem lesz áram több utcában Budakeszin. A kivitelező az adott napokon 5 transzformátorállomást is feszültségmentesíteni fog. Az érintett utcákat a Budakeszi Hírmondó oldalán lehet megtalálni.

Ma Csepelen gyérítik a szúnyogokat

Augusztus 24-én földi úton veszik fel a kesztyűt a vérszívók ellen a XXI. kerületben. Rossz idő esetén a szúnyoggyérítést augusztus 25-én vagy 26-án végzik el. A készítmény csak a vérszívókat pusztítja el, a meleg vérű állatokra és az emberekre nem veszélyes. A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és szárított ruhákat a védekezés ideje alatt érdemes letakarni vagy a lakásba bevinni

Forgalomkorlátozás a IV. kerületben

Biztosítás miatt ideiglenes forgalmi változásra kell számítani Újpesten. Ezért augusztus 24-én délelőtt 8–11 óra között tilos lesz megállni a IV. kerületben, a Bercsényi út 2. szám előtt.

Ma még be lehet iratkozni a józsefvárosi óvodákba

Augusztus 24-én, szerdán tartják a pótbeiratkozást a VIII. kerületi óvodákban. A beiratkozásra ma 8–15 óra között van lehetőség. Szeptember 1-től minden olyan gyerek óvodaköteles, aki augusztus 31-ig betöltötte a 3. életévét.

Paulo Coelho: 75!

Ma ünnepli 75. születésnapját Paulo Coelho brazil író, filozófus, az ENSZ békenagykövete. Eleinte dalszövegeket írt, majd később újságíró lett. Coelho híres különleges mondásairól, mint például „az élet egy utazás” vagy „ha soha nem vagy egyedül, nem ismerheted meg magad”.

Ma ünnepli 75. születésnapját az életbölcsességeiről elhíresült Paulo Coelho Fotó: AFP

Emlőszűrés a XV. kerületben

Augusztustól egészen decemberig ingyenes emlőszűrést tart a XV. kerületi önkormányzat. A szűrővizsgálatot az Uzsoki Utcai Kórházban tartják. Az idejében felismert melldaganat gyógyítható, ezért roppant fontos, hogy rendszeresen járjunk szűrővizsgálatra

Véradás a VIII. kerületben

Ma 13–18 óra között a Corvin moziba várják azokat, akik szeretnének vért adni. A véradáshoz vigyük magunkkal személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat, tajkártyánkat, és ha van, akkor a véradó-igazolványunkat is.





Ezeket olvastad már?
Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás