A megszűnés szélén táncol a legendás Eötvös Cirkusz





Magyarország egyik leghíresebb artistacsaládja jelenleg más cirkuszokban vendégszerepel, a saját sátrukat két éve nem verték fel. Wertheim Adrienn, az igazgató felesége a Borsnak elmondta: egyelőre kérdés, mikor turnézhatnak újra a régi pompájukban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.26.
szomorú búcsú

1889 tavaszán a cseh Winiczki cirkuszdinasztia Magyarországon vendégszerepelt. Az egyik előadásra ifjú báró Eötvös Ferencz is jegyet váltott, és mikor meglátta a gyönyörű, 17 éves műlovarnő produkcióját, azonnal beleszeretett Johannába. Az artistalány elfogadta a magyar arisztokrata közeledését, és bár a fiú szülei ellenezték a rangon aluli kapcsolatot, a szerelmesek hamarosan összeházasodtak, és ezzel megalapították az Eötvös cirkuszdinasztiát. Az elmúlt évszázad során a társaság a magyar kultúra szerves részévé vált, de úgy tűnik, az elmúlt évek történései nagy veszélybe hozták az intézményt.

Eötvös Gábor Jásza Mari-díjas bohóc világhírű volt Fotó: H. Szabó Sándor

A cirkusz jelenlegi igazgatója, Eötvös Loránd felesége, Andrienn a Borsnak elmondta: 2020 októbere óta nem üzemel a saját intézményük.

„A pandémia idején nem nyithattunk ki. Utána pedig egy másik cirkusznál kezdtünk a férjemmel fellépni a zsonglőrszámunkkal. Terveink szerint a jövőben újra megnyitjuk a sajátunkat, de egy teljesen más felállásban. Az eszközeink megvannak, a sátrunkat sem adtuk el, de egyelőre megjósolni sem tudom, mikor láthatja az Eötvös Cirkusz produkcióit a közönség” – fogalmazott Wertheim Adrienn és hozzátette: az elmúlt időszakban drasztikusan emelkedett üzemanyagárak miatt jelenleg rendkívül költséges lenne a cirkusz utaztatása, ugyanis jó néhány kamiont meg kellene tankolniuk, vagyis a jegyárakat nagy mértékben emelniük kellene.

Egyelőre megjósolni sem lehet, mikor láthatja a közönség a legendás Eötvös Cirkusz produkcióit MTI Fotó: Czimbal Gyula

„Meglátjuk, mit hoz a jövő, de azt már tudjuk, vadállatos produkciókat nem szerződtethetünk le a nemzetközi tilalom miatt. Saját állataink eddig sem voltak, csupán a vendégművészeinknek” – szögezte le a neves artista, aki a kérdésre, hogy mivel egészítik ki a keresetüket, elmondta: kénytelenek a cirkuszművészet mellett teljesen mással is foglalkozni.

Az igazgató, Eötvös Loránd jelenleg más cirkusznál vendégszerepel Fotó: H. Szabó Sándor

„Korábban én láttam el a cirkuszunk marketingfeladatait, és innen jött az ötlet, hogy másoktól is elfogadjunk ilyen megbízást. Többek között egy hegesztést és lakatosmunkákat vállaló cégnek is elkészítettük a hirdetéseit, de egy étteremnek is dolgozom” – fejezte be Adrienn.





Ezeket olvastad már?
Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Kiadták a risztást, mindent letarol a zápor és a jégeső

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Hogyan maradhatott érintetlen Budapest szívében egy zöld sziget, a Sas-hegy - Galéria

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

Összeomolhatott a Föld mágneses rendszere: ilyen hatással van az élővilágra

Összeomolhatott a Föld mágneses rendszere: ilyen hatással van az élővilágra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás