Drámai bejelentést tett az éjjel Zelenszkij: ezt üzente az oroszoknak





Huszonkettőre nőtt a kelet-ukrajnai vasútállomás elleni rakétatámadás halálos áldozatainak száma - jelentette be szerda éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, azt is hangoztatva, hogy Oroszországnak az Ukrajna elleni háborúban tett minden lépéséért felelnie kell.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.08.25.
áldozatok

Zelenszkij nem sokkal korábban, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén videokapcsolaton keresztül felszólalva már beszélt arról, hogy az orosz hadsereg csapást mért a Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, és találat ért egy szerelvényt is, amelynek négy kocsija kigyulladt. Akkor 15 halálos áldozatról és 50 sebesültről tett említést.

Orosz részről egyelőre nem kommentálták a bejelentést.

Az ukrán elnök éjjel megismételte a függetlenség napja alkalmából nem sokkal korábban is hangoztatott véleményét, hogy Kijev erőt merített az Oroszország által indította háborúból, és csapatai tovább küzdenek a szabad Ukrajnáért, amelyben „a megszállóknak (...) nyomuk sem maradhat”. „Kétség nem fér hozzá, hogy kiűzzük a behatolókat az országból” - fogalmazott Zelenszkij.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás