RETRO RÁDIÓ

Ennyire rossz a helyzet? Szegfűt kapott egy kátyú Zuglóban – Videó!





Ha a pénzosztóra, a baloldali pártok kifizetőhelyeként működő zuglói vagyonkezelőre van pénz, akkor az utakra, egészségügyre és a kerületi óvodákra is kellene legyen – mondta Borbély Ádám fideszes zuglói képviselő, aki demonstrációképpen szegfűt ültetett a Laky Adolf utca egyik kátyújába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.17.
XIV. kerület áldatlan állapotok

Borbély Ádám ezzel is felhívná a baloldali többségű fővárosi és kerületi vezetés figyelmét arra, hogy az elmúlt két illetve hét év alatt, egyre több a javításra váró úthiba és gondozatlan járda.

Borbély Ádám szegfűt ültetett egy kátyúba a Laky Adolf utcában – Fotó: Bors/VI

A baloldali polgármesterek nem erőltetik meg magukat útfelújítás terén sem, viszont amikor a kormány megteszi helyettük, akkor hetekig saját eredményként hirdetik azt. Így látja Borbély, aki szerint annyira súlyos a helyzet zuglóban, hogy ha bárki kinéz az ablakán, könnyen kátyút lát az utcájában. Budapesten is egyre aggályosabb a helyzet, ráadásul a Tarlós-féle útfelújítási tervet csak végig kellett volna csinálni. Ehelyett Karácsonyék lehuzigáltak a kivitelezésből, amely miatt számos fontos út és utca állapota csak tovább amortizálódik.

A zuglói közterületek állapota az elmúlt években jelentősen romlott

A Laky Adolf utca egyike azoknak a zuglói utcáknak, ahol egyre inkább elszaporodnak a kátyúk. Piros szegfűt ültettünk az egyikbe, emlékeztetve a baloldali, szocialista városvezetést, hogy az útfelújítás is az ő feladatuk és felelősségük volna” – mutatott rá Borbély Ádám.

Drámaiak a fővárosi kezelésben lévő zuglói utak is

„Itt Tarlós István idejében már elfogadott, beütemezett és beárazott útfelújítási terv volt. Karácsony Gergelyék viszont meggyérítették ezt a listát. Elmaradt például a Nagy Lajos király útjának, ebben a ciklusban a Kassai tér és a Bosnyák tér közötti, és a teljes Fogarasi út zuglói szakaszának felújítása is. Ezek mind-mind jelentős visszalépések. Ám amikor a kormányzat támogat egy-egy kerületi útfelújítást, vagy megvalósítják Tarlós István útfelújítási programjának egy elemét, akkor azt heteken keresztül saját eredményként mutatják föl. Álságos” – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

Hová lett Budapest kasszájából a Tarlós által otthagyott 200 millió?

Azt, hogy az a 200 milliárd forint, amit Tarlós István a fővárosban hagyott, hová tűnt, és hogy miért húzták le ezeket az utakat, valószínűleg nem fogjuk megtudni. Azt tudjuk, hogy a baloldali propaganda folyamatosan kormányzati elvonásról, kivéreztetésről beszél. Közben pedig, ha jobban a mélyére kapirgálunk a dolgoknak, akkor rögtön látszik: a vagyonkezelőre van 5 és fél milliárd forint. Akkor azt gondolom, hogy a kerületi utakra is kellene legyen pénz. De nincs is min csodálkozni, hiszen egy messziről jött szekszárdi, Hadházy Ákos vagy egy II. kerületi, Horváth Csaba valószínűleg ezeket az utakat nem használja napi szinten” – mondta Borbély.

A kormány folyamatosan támogatja Zuglót

A kormány több út aszfaltozását támogatta – Fotó: Facebook

A kormány 290 millió forintos támogatásának köszönhetően a múlt héten készült el több út leaszfaltozása is. Ezek a Kerékgyártó utcának a páros oldala, a Szuglói körvasút sor és a Rákospatak utca között, illetve a Szablya utca és a Rákosszeg utca egyes szakaszai. Korábban a Vezér utca szervizútját és egy részét is leaszfaltozták, illetve az Argentína teret, és természetesen ez a program folytatódik. Rá is fér Zuglóra a kormány támogatása, hiszen az elmúlt baloldali polgármesterek regnálása alatt nem sok előrelépés történt ezen a területen, ugyanakkor jelentős az utak és járdák amortizációja.





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás