Strand vagy fürdő? - Hasonló, de mégis eltérő kikapcsolódás





Itt a strandolás szezonja, de a fürdők egész évben nyitva vannak. Van, aki csak nyáron strandol/fürdőzik a természetközelség miatt, más pedig a téli fürdőzésre esküszik…



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.26.
frissítő kikapcsolódás

Strand: Természet és büfésor!

A „kinti” strand élményéhez hozzátartozik a természetközelség és persze a hekket és sajtostejfölös lángost áruló büfésor, ami keveredik a naptej és élővíz illatával és a nyüzsgő emberek hangjával – nem is beszélve a csodálatos vízparti naplementékről... Ezt a légkört nem pótolhatja semelyik fürdő. A strand mellett szól az is, hogy több pénzt spórolhatunk meg. Bár már a legtöbb szabadstrand fizetőssé vált, még találhatunk olyan partszakaszokat, ahol ingyen élvezhetjük a természet adottságát.

Fotó: Metropol

Fürdő:Feltöltődés testnek és léleknek – egész évben

Az élővíz sosem lesz olyan tiszta, mint a fürdők klórozott vize, ami higiénikus ugyan, de nem feltétlenül tesz jót a bőrünknek. Ellentétben a gyógyfürdőkkel, ahol az egész testünk hálás lesz benne töltött időért, amennyiben a hely még wellness részleggel is párosul akkor testileg és lelkileg is teljesen feltöltődve távozhatunk. Mellettük szól az az érv is, hogy a fedett fürdők egész évben várják látogatóikat. A gyerekek, de még a felnőttek számára is felejthetetlen élményt nyújtanak az aquaparkok csúszdái és élményelemei. Ezekből már párat a „kinti” strandokon is üzemeltetnek, de lényegesebben kisebb a választék.

A fürdők biztonságosabbak

-Én a fürdőt szeretem jobban, mert azt jobban karban tudják tartani. Nem szeretem ha beleakadok egy hínárba vagy nekem jön egy hal, olyankor sikítva pánikrohamot kapok. A fürdő azért jobb, mert vannak élmeny részlegek, gyógyvíz és ne felejtkezzünk meg a kellemes wellness részlegről sem. Valamint a fürdőkben van külön gyerekmedence, így kevesebb az esélye annak, hogy belefullad a gyerek ha egy percre is elfordulok tőle-fejtette ki véleményét Kincső.

Fotó: Metropol

„Imádok úszni az élővizekben”

-Imádok úszni az élővizekben, sokkal jobban feltölt, amikor elfáradok, pedig csak felfekszek a gumimatracomra és hagyom had vigyen a sodrás, miközben a csodaszép eget nézem. Persze az sem utolsó érv a szabadstrandok mellett, hogy lényegesen olcsóbbak, mint az élményfürdők, főleg a nagycsaládosok számára - mondta lapunknak Sándor.

Ingyenes szabadstrand a Római-parti Plázson

Budapest egyetlen ingyenes szabadstrandja július 15-től augusztus 21-ig várja a Dunában hűsölni vágyókat. A III. kerületi Római-parti Plázson vízimentő-szolgálat biztosítja a lubickolók biztonságos kikapcsolódását és a vízminőséget is folyamatosan ellenőrzik. Amennyiben kerékpárral érkezünk azt ingyenesen tárolhatjuk, majd színes napágyak közül válogathatunk.

Nyitvatartás: mindennap 10.00–19.00 óráig

 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás