RETRO RÁDIÓ

Megduplázott piaci részesedés – a HírTV fennállásának legsikeresebb időszakát éli

2022 első hat hónapjában a HírTV történelmének eddigi legsikeresebb félévét zárta. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva – a HírTV a teljes napi nézettségi átlagát 76%-kal növelte (2021. I. félév közönségaránya 1,27% - 2022. I. félév: 2,23%). A csatornára kapcsoló nézők száma mostanra megközelítette a napi 900 ezer főt.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.08.
Hírtv

A csatorna sikerét jól bizonyítja, hogy március óta a közel 120 magyar nyelvű csatornát magába foglaló televíziós piacon a felnőtt korú nézők körében folyamatosan a legnézettebb 10 csatorna között szerepel (március: 9.; április: 8.; május: 9.; június: 10.).

A csatorna júniusban indulása óta a 2. legmagasabb átlagos havi teljes napos közönségarányt (2,54%) érte el a felnőtt lakosság (18+ évesek) körében.

A múlt hónapban az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva a HírTV megduplázta a nézettségét. A hírcsatornák piacán a HírTV tudta arányaiban a legnagyobb mértékben növelni teljesítményét.

Még soha nem töltöttek a nézők napi szinten átlagban annyi időt a HírTV nézésével, mint ebben a hónapban. Egy átlagos elért néző naponta 68 percet szánt a HírTV műsorainak követésére.

A sikerhez erős alapot nyújtott a 2021 szeptemberében megújult műsorstruktúra és műsorvezetői-szerkesztői gárda, mely által a nézők egy letisztultabb, napi programokra építő műsorrenddel találkozhatnak. Napi hat alkalommal naprakész hírműsorok várják az informálódni vágyókat, de a kínálatot színesítik tematikus, háttér és riportműsorok, dokumentumfilmek, valamint klasszikus magyar filmek is. A Híradók mellett kifejezetten népszerű a márciusban útjára indított Háború Ukrajnában című műsor, a vasárnap esti Sajtóklub és a Bayer Show, a minden délután jelentkező Paláver, a hétköznapokon pedig a Radar, a Napi aktuális és a Vezércikk.

A Háború Ukrajnában című műsor reggeli 8:00 órás adását indulása óta a tévét nézők 4,7%-a választotta, mellyel a HírTV a műsor adásideje alatt az 5. legnézettebb csatornává vált. A 13:00 órakor jelentkező adás is hasonló sikereket tudhat magáénak: a 4,25%-os átlagos piaci részesedése a 7. legsikeresebb tévéadó pozícióját jelenti a HírTV-nek a program adásideje alatt.

A csatorna legnagyobb nézettségét a vasárnap esti Bayer Show szállítja hétről hétre, aminek átlagos 3,42%-os piaci részesedése és 126 111 fős átlagos nézőszáma a 4. legjobb teljesítésű csatorna rangját biztosította a HírTV-nek az adásideje alatt.

Ezeket olvastad már?
Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás