RETRO RÁDIÓ

Ne hagyd ki! Ezekből az éttermekből kedvedre posztolhatsz az Instagram-oldaladra





Az étterem-tulajdonosok nagy örömére Instagram-trenddé nőtte ki magát, hogy az emberek megosztják, hol és mit fogyasztanak. Az „instagrammable” éttermeknek már külön listája is van.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.16.
közösségi média

A vizuális megjelenítés a marketing egyik létfontosságú aspektusa, az Instagram pedig a mennyország a márkák számára, hogy bemutassák termékeiket és szolgáltatásaikat. Különösen a millenniumi generáció imád „fancy” helyeken különleges ételeket-italokat fogyasztani, amit előszeretettel osztanak meg követőikkel Instagramon is, ez pedig tökéletes ingyenreklám a vendéglátóhelyiségek számára.

Nehéz megállni, hogy ne posztoljuk ezt a gusztusos reggelit – Fotó: Facebook

Az „instagrammable” trend

Az „instagrammable”, magyarra fordítva „instagramozható” kifejezés azt jelenti, hogy valaminek vizuálisan tetszetősnek és alkalmasnak kell lennie fényképezésre és a közösségi médiában való közzétételre. A képmegosztó platformon az „instagrammable” hastag alatt több mint 350 ezer fotó található, aminek jelentős többsége különböző ételeket ábrázol.

Több szép étterem is van a fővárosban, amelyet érdemes megosztani a közösségi oldalon – Fotó: Shutterstock

Mitől lesz Instagram-kompatibilis egy étterem?

Manapság az étterem-tulajdonosok nemcsak ételeik minőségébe fektetnek be, hanem a belsőépítészetbe is, hogy minél több embert vonzzanak. Az instagrammable éttermek térnyerése egy olyan trend, amely valószínűleg még sokáig velünk marad.

  • Fények: a jó világítás elengedhetetlen. A fény mennyisége meghatározza a tér hangulatát, és javíthatja a hely általános megjelenését a fényképeken.
  • Egyedi menü: a különleges és látványos ételeknek-italoknak muszáj felkerülniük a fogyasztójuk Instagramjára is.
  • Díszes mosdó: szinte kihagyhatatlan a szelfikészítés egy szépen berendezett illemhelyiségben.
  • Fotófal: az étterem egy egyébként üres részében tökéletes választás elhelyezni a spotot, ami tökéletes háttért biztosít akár új profilkép készítésére is.
  • Instagrammable éttermek Budapesten

    A nemzetközi Insta-trend hazánkat is elérte, olyannyira, hogy az ultimatebudapest.com össze is gyűjtötte fővárosunk leginkább Instagram-képes éttermeit:

    Mazel tov

    A VII. kerületi Akácfa utcában található mediterrán hangulatú étteremben futónövények közt fogyaszthatunk étel és italkülönlegességeket. A kertrész nyáron nyitott, télen pedig fűtött, ezért az év bármely szakaszában készíthetünk itt tökéletes képeket az Instára.

    A finom ételek mellett a futónövények kiváló hangulatot is nyújtanak – Fotó: Shutterstock

    New York Café

    Az Erzsébet körúton található kávézónak egy lélegzetelállítóan gyönyörű, több mint 120 éves épület ad otthont, ami egykor az irodalmi és művészeti élet központja volt. Az impozáns épület eredetileg egy biztosítótársaságé volt, ma pedig a világ egyik legszebb kávézója működik benne.

    Erről a helyről mindenki szívesen posztolna az Instagramra – Fotó: Shutterstock

    Vintage Garden & The Sweet

    A Deák tér közelében található étterem és a mellette lévő kávézó rózsaszín, csajos hangulatával és friss virágaival csábítja vendégeit, akik a cuki dekor mellett finom étel-ital kínálatból is választhatnak, amelyek közül néhány speciális alkoholos ital megfelel az étterem édességtémájának.

    Ez az étterem minden elemében a csajok számára lett kitalálva – Fotó: Facebook

    Arioso

    Az Arioso egy VII. kerületi luxusvirágüzlet, amiben helyett kapott egy kávézó is. A vendégek vidám virágos környezetben fogyaszthatnak kávékat, süteményeket, péksüteményeket a 2002 óta működő üzletben.

    Luxusvirágüzlet és kávézó egyben – Fotó: Facebook

    Twentysix, 26°

    A VI. kerületi étterem tulajdonképpen egy városi dzsungel a bérházak között, ahol kávézó, bár, jógastúdió és rendezvényterem is található. „A mindig 26 fokos 26° Budapest legzöldebb kertje, ahol nincsenek évszakok, csak az igazi, mediterrán nyár, az év minden napján. Egy hely, ahol a természet, a gasztronómia és a tudatos lét találkozik” – írják a honlapukon.

    Ebben a kávézóban szinte nincs egy négyzetméter se, amit ne valamilyen növény borítana be – Fotó: Facebook

     





    Ezeket olvastad már?
    Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

    Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás