Jobb, ha felkészülsz! Szinte lehetetlenség lesz közlekedni a hétvégén Budapesten





A hétvégén változások lesznek az autós- és a közösségi közlekedésben is, de lesz rengeteg program is. Íme a hétvége legfontosabb tudnivalói.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.15.
II. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület XIV. kerület ez lesz ma

Hűvösebb lesz, de azért marad a kánikula

A jó idő megmarad a hétvégére, de már nem lesz olyan meleg, mint az elmúlt napokban. Ma egy hidegfrontnak köszönhetően lehűl a levegő, a hőmérő higanyszála így is 30 fok körüli értéket mutat majd. A napos időt gomolyfelhők zavarhatják meg, egyes helyeken kisebb záporok, zivatarok is előfordulhat, a szél élénk, erős lesz. A szombati nap csapadékos idővel indul, de délutánra már mindenhol kisüt a nap és esőre már sehol nem kell számítanunk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a szél, de ez a meleg időben felfrissülést hoz majd. Délután 28–30 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők. A hét utolsó napján már kevesebb felhő lesz az égen, így még zavartalanabb napsütéses időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Vasárnapra az elmúlt napokhoz képest egy kis lehűlést tapasztalhatunk, és a maximumok 28 fok körül alakulnak majd. A melegben, aki teheti, olyan tömegközlekedési eszközt válasszon, amelyen van légkondi. A Metropol tegnap megmérte, hogy míg a légkondis trolin 27, a légkondicionáló nélküli villamoson 36, és a buszon 40 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

Megmértük, a légkondicionáló nélküli villamoson 36, a buszon 40 fokon állt meg a hőmérő higanyszála Fotó: Shutterstock

Ingyenes strand nyílik a Római-parton

Ma nyílik meg az ingyenes szabadstrand, a Római-parti Plázs, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. melletti szakaszán. A fürdőhelyet augusztus 20-ig 11–19 óra között lehet látogatni. Fürdeni csak a bójákkal kijelölt területen szabad.

Újabb ingyenes strand nyílik a hétvégén a Római-parton Fotó: Facebook

A feje tetejére áll a hétvégén a közlekedés

A hétvégén autóval és tömegközlekedéssel is egyaránt nehéz lesz közlekedni a lezárások miatt. Emellett rengeteg BKK-járat is módosított útvonalon és megváltozott menetrenddel közlekedik majd.

3 villamosvonalon változik a közlekedés

Július 16-tól 29-ig a 3-as villamos helyett az Ecseri út és Kőbánya-alsó vasútállomás között pótlóbuszok közlekednek. A 24-es villamos a hétvégén módosított útvonalon, a Közvágóhíd és a Blaha Lujza tér, Népszínház utca között jár. Az Orczy tér és a Keleti pályaudvar között a 24-es villamospótló autóbusszal lehet utazni pályakarbantartás miatt. Szombattól egészen augusztus 31-ig a teljes vonalon nem közlekedik az 50-es villamos felújítás miatt, a kimaradó szakaszon itt is pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A 3-as villamos mellett változások lesznek a 24-es és az 50-es vonalán is Fotó: Wikipédia

Máshogy jár a H5-ös HÉV is a hétvégén

Karbantartás miatt szombaton 8–20 óra között a szentendrei HÉV rövidített útvonalon, csak a Batthyány tér és Pomáz között jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok járnak. Július 16-án a reggeli és az esti órákban, illetve 17-én egész nap a HÉV mindkét irányban a Batthyány tér irányú vágányon közlekedik. A pótlóbuszokra a HÉV-menetjegyek és -bérletek érvényesek, de kerékpárt nem lehet rajtuk szállítani.

Forgalmi változások több kerületben is

Delegáció, filmforgatás és rendezvény miatt több budapesti kerületben is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Tilos lesz megállni:

  • a II., az V., a VI., a VIII. és a XIV. kerületben.
  • Lezárások lesznek:

  • a VIII. és a XIV. kerületben
  • Retró troli a 74-es vonalán

    Holnap a már a forgalomból kivont ZiU 9-es trolibusszal közlekedhetünk a 74-es vonalán. A jármű R74-es jelzéssel jár majd a Károly körút és a Csáktornya park között. A retró trolira érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni.

    Veszélyeshulladék-gyűjtés a IX. kerületben

    Július 16-án Ferencvárosban 9 és 13 óra között szabadulhatunk meg a lakásunkban található veszélyes hulladékoktól. A veszélyes hulladékokat itt veszik át:

  • a Napfény utcában (Lidl áruház előtt)
  • a Kinizsi utca 12. sz. előtt (Lónyay utca és a Kinizsi utca kereszteződésénél)
  • a Lenhossék utca 24–28. sz. előtt (Vendel utca felőli részen)
  • Libegők éjszakája

    Szombaton hatodik alkalommal rendezik meg a Libegők éjszakáját. A libegők este 7 és éjjel 1 óra között viszik az utasokat. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 3000 Ft-os retúrjeggyel lesz látogatható!

    Éjszaka gyönyörködhetünk a tájban a libegőről Fotó: MTVA/Jászai Csaba

    Cirkuszok éjszakája szombaton

    Július 16-án 19 órakor kibővített, extra műsorral várja a cirkuszművészet szerelmeseit a Fővárosi Nagycirkusz. Az eseményen fellépnek RAIN – Esőcirkusz és MagicC Show műsorainak sztárjai is.

    Finomságok a Czakó Piaczon

    Aki az ebédjét egy jó helyszínen szeretné elfogyasztani és utána finomságokat is enne, az szombaton látogasson el a Czakó Piaczra. Válogathatunk szezonális és hazai termelők termékei közül, Zsóka rétesét pedig mindenképpen próbáljuk ki.

    Kézművesvásár a VII. kerületben

    Július 16-án déltől a Szimpla kertben júliusi kraft kézművesvásárt szerveznek. A rendezvényen szépségápolási, lakberendezési ajándékok és finomságok közül válogathatunk. Az esemény ingyenes.

    Képregények között szemelgethetünk vasárnap

    A Kingpin Kiadó július 17-én 10 órától rendezi meg 47. Fővárosi Képregénybörzéjét a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban. A rendezvényen képregénykiadók és magánszemélyek gyűjteményéből válogathatunk kedvünkre.





    Ezeket olvastad már?
    Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

    Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

    10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

    10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

    Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

    Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

    Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

    Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás