Rakpart: haldokló fák, felháborodott autósok és vállalkozók





Teljes káosz, a frissen telepített fasor kb negyede haldoklik a végleges lezárás előtt álló pesti alsó rakparton. A helyiek arra várnak, hogy valaki „felébressze őket a Karácsony-féle rémálomból”, de a budapesti vállalkozók többsége is ki van akadva a Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakasz autóforgalom elöli lezárásától.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.03.
karácsony káosz

Ahogy a Metropol korábban megírta, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) online konzultációt indított a rakpart végleges lezárásáról, miután Karácsony Gergely főpolgármester önkényes döntése nyomán bejelentette a Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakasz autóforgalom előli lezárását. Erről sem civil szervezetekkel, sem a BKIK-val nem egyeztetett előtte. Ezért az iparkamara kezdeményezte a kapcsolatfelvételt és meghirdette az online konzultációt. Ebben több mint 11 ezren fejezték ki véleményüket, a válaszadók 64 százaléka ellenzi a tervet, 69 százalékuk szerint rontani fogja a fővárosi autós közlekedési helyzetet, 61 százalékuk pedig úgy látja, hogy a tervezett intézkedés a helyi vállalkozókra és gazdaságra tekintve is hátrányos következményekkel jár majd. A BKIK ezért szakmai egyeztetést kezdeményezett a fővárossal.

Fotó: MTI/Balaton József

Karácsonyék vegyék figyelembe az összes fővárosi szereplőt, úgy döntsenek bármiről

A BKIK arra kéri most a döntéshozókat, hogy a rakpart fejlesztése során vegyék figyelembe a Budapesten szolgáltató vállalkozások véleményét és szempontjait, és olyan koncepciót dolgozzanak ki, amely a közvetlen és közvetett hatásokkal is számolva minden fővárosi szereplő érdekeit figyelembe veszi. A BKIK kutatásának eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a kitöltő vállalkozók többsége, mintegy 64 százaléka ellenzi a főváros tervét.

Több civil szervezet is összefogott

A BKIK egyetért a Magyar Autóklubnak a főváros tervezett intézkedését vitató állásfoglalásával, ezért indította el a május 31-én lezárult online konzultációt a budapesti vállalkozásokkal. A kezdeményezéshez időközben csatlakozott a mintegy 4200 tagot számláló Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete, a NiT is. Az online kérdőíves közvélemény-kutatást a Századvég Konzorcium végezte 2022. május 13. és 31. között. Az online kitölthető konzultációs kérdőív a BKIK honlapján volt elérhető és a vizsgált időszakban összesen 11 242 érvényes kitöltés született.

Olvasóink jelezték, hogy egyre sárgulnak a frissen telepített fák a rakparton Fotó: Metropol/Máté Krisztián
Három fa már teljesen besárgult a rakparton, de több másik is félúton van a kiszáradás felé Fotó: Metropol/Máté Krisztián
Vajon túlélhetik még ezeket a frissen telepített fák? Fotó: Metropol/Máté Krisztián

 





Ezeket olvastad már?
A frontnak vége, mégis kínoznak a tünetek? Mutatjuk miért - videó!

A frontnak vége, mégis kínoznak a tünetek? Mutatjuk miért - videó!

Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Ismét gázolt a vonat, elesett a vasút Debrecen felé

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

Balesetveszélyes volt Karácsony kampányplakátja, letépték a feldühödött járókelők

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás