Megfázásnak hitték, kicsivel később amputálni kellett a kisfiú lábait és 9 ujját





Kiderült, Williamnek vérmérgezése volt, ami óráról órára egyre súlyosabbá vált. A család élete néhány nap alatt hullott darabokra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.08.
meghökkentő történet

Egy pillanat alatt állt a feje tetejére a családnak az élete, miután hároméves kisgyermekükről kiderült, hogy az ártatlannak tűnő betegsége valójában súlyosabb annál, mint amire bárki is gondolt korábban.

A fiúnak mindkét lábát amputálni kellett Forrás: Pixabay

Gemma Reckles az egyik nap elhozta a bölcsődéből a fiát és észrevette rajta, hogy kicsit furábban viselkedik a megszokottnál, de nem gyanakodott komoly problémára és úgy gondolta, hogy biztosan meghűlt a hűvös időben. Pár nappal később már a kis William a vírusos fertőzés tipikus jeleit mutatta, magas volt a láza. A Georgia államban élő házaspár ekkor még nem gondolta, hogy gyermekük néhány nappal később már az éjszakát egy kórházban fogja tölteni egy halálos betegség miatt, mivel Williamnek szepszise, vagyis vérmérgezése volt, ami miatt állapota rohamosan romlott.

Nem tudom, mit mondjak. Emlékszem, hogy folyamatosan nyomkodták a kiütéseit, és a szoba megtelt orvosokkal. Azt hittem, hogy agyhártyagyulladása lehet, de kiderült, hogy nem, vérmérgezése van. Azt mondták, hogy sürgősen hívjam be a férjemet is a kórházba. Amikor elvitték a kisfiamat, azt kiabáltam az orvosoknak, hogy kérem, ne hagyják meghalni” – idézte fel a drámai pillanatokat az édesanya.

Az orvosok gyors döntésén múlt, hogy a kisfiú életét meg tudták menteni, ugyanis a beavatkozás ideje alatt egy ponton megállt a szíve, az egyik tüdeje összeomlott, veséi pedig leálltak. William a megpróbáltatásokat túlélte, de a sebészeknek nem volt más választása, amputálniuk kellett a kisfiú mindkét lábát, valamint 9 ujját is – írja a The Sun.

Fotó: Twitter

A hosszú kórházi napok után a család végül elhagyhatta a klinikát. William azóta már hétéves és igen jól fejlődik a betegsége óta. A veséi felépültek és agysérülés jeleit sem mutatja, sőt protézis segítségével megtanult újra járni.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás