Így segíti a háttérből a keresőoptimalizálás az emberek mindennapjait





Kevesen tudják azt, hogy az interneten nemcsak a közösségi média oldalakon a posztok megosztásával terjed az információ, hanem van a háttérben egy olyan “gépezet”, amit keresőoptimalizálásnak hívunk. (x)



Megosztás
Szerző: Pr Cikk
Létrehozva: 2022.06.23.
hirdetés

A keresőoptimalizálás (SEO - Search Engine Optimization) röviden azt takarja, amikor egy webhelyet technikai, tartalmi és felhasználóbarát-kialakítás szempontból optimalizálnak, azaz feljavítanak a szakemberek.

A webhely ennek hatására gyorsabb lesz, kellemes és gördülékeny felhasználói élményt nyújt, illetve jobban szerepel a keresőkben az adott keresési kifejezésekre, mely egyben azt is jelenti, hogy könnyebb lesz megtalálni az interneten.

Képek forrása:

Nézzük meg, hogyan segíti a háttérből a keresőoptimalizálás az emberek mindennapjait, hogy könnyebben találják meg a számukra fontos információkat, lehetőségeket az interneten

A SEO releváns információkat ad az ingatlanpiacról

Sokan bele sem gondolnak, hogy mennyire komoly optimalizálás folyik a háttérben egy-egy internetes portál esetében azért, hogy a frissen megjelenő cikkek a keresők első néhány találata között legyenek.

Mivel az ingatlanpiac 2022 közepén és végén számos fordulatot vehet mind a kereslet, mind a kínálat tekintetében, esszenciális a piaci résztvevők számára az, hogy szinte órára pontos tájékoztatást kapjanak az aktualitásokról.

A kormány döntései a támogatásokkal kapcsolatban, a külföldi befektetői hangulat, a jelenlegi aktuális világhelyzet és az aktuális politikai színtér is nagyban befolyásolja azt, hogy mikor érdemes eladni vagy épp vásárolni egy ingatlant.

A SEO tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy az ingatlanpiaccal kapcsolatos aktuális információk időben elérjék az internetezőket, hiszen senki sem szeretne tavalyi híreket olvasni egy olyan témában, ahol szinte óránként változnak az események.

A SEO segít profi költöztető céget választani

Tele van az internet számos költöztetéssel kapcsolatos rémtörténettel, amikor slendrián módon végez el egy brigád egy költöztetést, ahol eltűnnek vagy épp összetörnek az ügyfelek értékei.

A SEO abba segíti a költözni vágyókat, hogy a releváns kulcsszavak beírása után olyan cégek oldalait jelenítse meg a kereső az eredmények között, amelyek SEO szempontból megbízhatóak.

Nagy valószínűséggel azok a találatok, amelyek a keresőben az első találati oldalra kerülnek, már bejáratott, profi cégek, így kicsi az esélye, hogy melléfogunk.

Tehát a költöztetés is lehet egyszerű, ha figyelünk olyan apróságokra egy-egy keresési eredmény kilistázásakor, mint a weboldalon lévő referenciák, a szolgáltatások díjai, illetve az oldalon lévő közösségi média linkek, ahol el lehet olvasni az ügyfelek hozzászólásait, értékeléseit.

SEO nélkül diákmunkát is nehezebb lenne találni

A legtöbb diák már nem a különféle diákmunka weboldalakat szokta átböngészni ahhoz, hogy találjon valamilyen jó kis nyári munkát a vakáció alatt, hanem konkrét ötletekkel áll elő, így inkább a Google-t használja. Például azt írja be, hogy “medenceőr Budapest diákmunka”.

Tehát a Google-ből hamarabb lehet ma már diákmunkát találni a SEO-nak köszönhetően, mintha egyesével végigböngésznénk az összes iskolaszövetkezet álláslehetőségeit, hiszen az számos weboldal megnyitását jelenti, ami nem feltétlenül kényelmes megoldás.

Így egy helyről, a Google-ből lehet látni az összes releváns találatot, de ha nem járunk sikerrel, mindig lehet módosítani a beírt kifejezésen. Pontosítani vagy épp általánosítani, ha olyan helyen lakunk, ahol több vagy kevesebb munkalehetőség van a diákok számára.

A SEO még a szabadidőtöltést is befolyásolja

Mi alapján döntjük el, hogy hova megyünk kirándulni a hétvégén? Beírjuk a Google-be, hogy melyek a legszebb látnivalók Magyarországon, s máris számos webhelyet dob ki a kereső, amelyek szépen felsorolják azokat az úti célokat, amelyek érdekelhetnek minket.

Az első néhány találat valószínűleg nemcsak egy száraz szöveget tartalmaz majd, hanem a bejegyzések tele lesznek gyönyörű képekkel, de lehet, hogy találunk olyan cikkeket, amelyek térképeket vagy videókat is tartalmaznak, hogy még jobb felhasználói élményt nyújtsanak az olvasóknak.

Így a szabadidőtöltést is nagyban befolyásolja az, hogy az adott webhely mennyire van tele releváns, hasznos, érdekes és értékes információval, hiszen ha silány lenne a weboldal, nem ajánlaná fel a Google a találatok között.

A SEO tehát abban segíti a weboldalakat, hogy érdekes és megbízható tartalmak létrehozásával juttassa el a fontos információkat a célközönség számára.

(x)





Ezeket olvastad már?
Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás