RETRO RÁDIÓ

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos rollerek?!





A közlekedés területén is megfigyelhetőek trendváltások. Volt idő, amikor a biciklizés mindent vitt, mint zöld alternatíva. Aztán csak-csak feltűntek az utakon a robogók. Majd egy újabb divathullám következtében felbukkantak a rollerek. Igen ám, de nem azok a hagyományos modellek, amiket bizony lábbal kell hajtani. Dehogy! Az elektromos variációk azok, amik láthatóan felforgatták a világot, és milliókat hoztak lázba. Ami pedig ebben az egész történetben a legérdekesebb, hogy nagyon úgy néz ki, ez a fajta rajongás nem ideiglenes, nem szakaszos, hanem állandó. Szóval a rollerezés aktuálisan a trend változásai felett áll! Minek köszönhető ez a népszerűség? (x)



Megosztás
Szerző: Pr Cikk
Létrehozva: 2022.06.28.
hirdetés

Az elektromos rollerek jöttek, láttak és arattak. Sikert, elismerést, rajongást. Na, de hogyan alakult ez így? Nem nehéz megfejteni, hogy pontosan mi is áll a lelkes reakciók hátterében. Eleve a rollerezés egy olyan sportos haladási forma, ami azért sokakat megihletett már eddig is. De, az tény, hogy a saját lábas meghajtás egyrészt energiát követel, másrészt az elérhető tempó azért limitált. Ezzel szemben az elektromos meghajtás teljesen új alapokra helyezte az előre haladás mikéntjét. Egyrészt nyilván nincsen szükség fizikai erőnlétre, állóképességre és erőre ahhoz, hogy a járgány hasítson. Így aztán olyanok is képbe kerülhettek, akik amúgy a fizikumuk miatt nem szívesen vállalták volna be ezt a fajta közlekedési formát. Másrészt az elérhető maximális sebesség, hogy is fogalmazzunk, nem emlegethető egy lapon azzal, amit a tradicionális modellek hajtásával össze lehetett hozni. Nem véletlen, hogy az e-rollerek sokszor gyorsabb haladást biztosítanak, mint mondjuk a biciklik, ami azért belátható, hogy nem csekély pozitívum. Igaz, pontosan ezért a KRESZ már külön foglalkozik ezekkel a járművekkel, mert tény és való, hogy a használatuk felelősséggel jár.

Képek forrása: Freepik

Környezetvédelem és gördülékenység, egyben?

Igen, tulajdonképpen mind a kettő területen kimagasló az, amit a kategória tagjai alkotnak. Hiszen az elvitathatatlan, hogy az elektromos meghajtás nem jár együtt semmiféle környezetromboló következménnyel. Az pedig kifejezetten előre mutató tendencia, ha a kocsikban pöfögés, vagy motorokon zötykölődés helyett mind többen választják a rollerezést. Amivel egyébként ténylegesen sokkalta hamarabb megoldható a munkába, iskolába, városba jutás, mint autóval vagy történetesen robogóval. Az irányítás roppantul egyszerű, és mivel nem a dugóban kell araszolni, így a gyors, gondmentes hasítás is borítékolható. Na ez egy olyan előny, ami különösen a hétköznapok forgatagában felbecsülhetetlen erővel bír.

Mindennek tetejében a kiszemelt modell tárolása sem jelenthet kihívást. Nincsen szükség extra karbantartási feladatok elvégzésére, vagy egyéb kötelezettségekre. Tény, hogy arra azért célszerű odafigyelni, hogy extra nedvesség, sár, szennyeződés ne érje a rendszert, de ez a mindennapi használatot követően pár pillanat alatt lerendezhető. Sokan még télen is simán felpattannak kedvenc e-járgányukra, de az ellenben biztos, hogy a nyár a lehető legalkalmasabb időszak arra, hogy lobogjon a haj a szélben, a rollerezés hevében!

(x)





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás