Foglalkozási megbetegedésnek számíthat a koronavírus-fertőzés a jövőben

Azok az emberek, akik a munkahelyükön fertőződtek meg a koronavírussal, a jövőben élhetnének kártérítési joggal.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.25.
szabálymódosítás

A koronavírus-fertőzést foglalkozási megbetegedésként kell elismerni azon ágazatokban, ahol a munka bizonyítottan csak megfertőződés kockázata mellett végezhető, és ez kártalanítási joggal is járhat” – közölte az Európai Bizottság foglalkoztatásért felelős biztosa.

A jövőben foglalkozási megbetegedésnek kell elismerni a koronavírus-fertőzést /Fotó: Koronavirus.gov.hu

Emiatt frissíteni kell a foglalkozási megbetegedések uniós jegyzékét. A javaslat fő célja a jobb felkészülés a jövőbeli egészségügyi válságokra. Ez azt is jelenti, hogy fokozni kell a munkavállalóknak nyújtott támogatást a koronavírus-járvány esetleges jövőbeli hullámai alkalmával” – emelte ki Nicolas Schmit.

„Azokban a tagállamokban, ahol a koronavírus-fertőzést foglalkozási megbetegedésként ismerik el, az érintett ágazatok munkavállalói, akik munkahelyükön fertőződtek meg, a nemzeti szabályoknak megfelelően konkrét jogokat, például kártalanításra való jogosultságot szerezhetnek” – tette hozzá az uniós biztos.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás