Feje tetejére áll Budapest közlekedése a Giro d'Italia miatt





A Giro d'Italia kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani több kerületben is. Mutatjuk, mely kerületeket kerüld el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.06.
I. kerület II. kerület V. kerület VI. kerület XI. kerület XIII. kerület XIV. kerület XXII. kerület Fontos tudnivalók

Elrajtol a Giro d'Italia magyarországi versenye

Május 6-án Budapest–Visegrádon, május 7-én Budapesten, május 8-án pedig Kaposvár és Balatonfüred között tekernek a versenyzők. Minden év májusa és júniusa között rendezik meg a Tour de France után a második legnagyobb kerékpáros körversenyt, a Giro d'Italiát. A versenyen sík szakaszok és hegyi szakaszok sprinthajrái váltogatják egymást hegyi befutóval, és vannak csapat- és egyéni időfutamok is. Az első Girót 1909-ben rendezték Milánóban, amelyen négy versenyzőt kizártak amiatt, hogy a táv egy részét vonaton tették meg. A verseny résztvevői három héten keresztül járják Olaszországot, de minden évben távolabbi helyszínekre is ellátogatnak, ezért indul idén hazánkból a futam, amelyen három magyar is rajthoz áll.

Budapesten kétszer is lesznek a Giro d’Italia versenyzői Fotó: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Felborul a közlekedés a Giro d'Itália miatt

A 105. Giro d’Italia alatt több forgalomkorlátozásra is kell számítani a fővárosban. Részletes információ a police.hu-n.

Tilos megállni:

  • Vasárnap 12 óráig az XIV. kerületben, az Olof Palme sétány mindkét oldalán (Műjégpálya előtt is) a Benczúr utca és a Hősök tere között, Verona angyalai utca mindkét oldalán (Műcsarnok mögött) az Olof Palme sétány és Dózsa György út között.
  • Ma 13 óráig az V., VI., XI., és XXII., kerületben, a Andrássy út mindkét oldalán az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, József Attila utca mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi István tér között, Széchenyi István téren (a Belügyminisztérium előtt is), Eötvös téren, Apácai Csere János utca mindkét oldalán az Eötvös tér és a Petőfi tér között, Petőfi tér mindkét oldalán a Régi posta utca és a Március 15. tér között, Belgrád rakparton a Március 15. tér és a Fővám tér között, Műegyetem rakpart mindkét oldalán a Szent Gellért tér és a Goldmann György tér között, Goldmann György téren a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétány között, Pázmány Péter sétányon a Goldmann György tér és Dombóvári út között, Dombóvári úton a Pázmány Péter sétány és a Budafoki út között, Budafoki út páratlan oldalán a Dombóvári út és a Kondorosi út között, Hunyadi János út páratlan oldalán a Kondorosi út és a 6-os számú főút között, 6-os számú főúton a Hunyadi János út és Budapest közigazgatási határa között.
  • Május 8-án 8 óráig az I. és V. kerületben, a Halász utca mindkét oldalán a Bem rakpart és a Fő utca között, Fő utcai parkolóban a Halász utcával szemben, Akadémia utca mindkét oldalán a Zoltán utca és a Garibaldi utca között, Id. Antall József rakpart mindkét oldalán az Eötvös tér és a Margit híd északi része között (Margit híd alatt is).
  • Az Andrássy utat érdemes lesz elkerülni Fotó: Shutterstock

    Lezárások:

  • Május 7-én 4 órától 20 óráig a VI. és XIV. kerületben, az Állatkerti körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között, Olof Palme sétányt a Benczúr utca és a Hősök tere között, Kós Károly sétányt a Hermina út és a Hősök tere között, Hősök terét körben.
  • Holnap 4 órától 20 óráig a Budapest I., II., V., VI., XIII. és XIV. kerületben, az Andrássy utat az Oktogon és a Dózsa György út között, Hősök tere – Andrássy út – Izabella utca – Ferdinánd híd – Váci út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Honvéd utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Nádor utca – Garibaldi utca – Id. Antall József rakpart – Calr Lutz rakpart – Jászai Mari tér (V. ker. oldal) – Margit híd – Lipthay utca – Bem rakpart – Szilágyi Dezső tér – Fő utca – Ponty utca – Szalag utca – Hunyadi János út – Dísz tér – Tárnok utca – Szentháromság tér útvonalat és a becsatlakozó keresztutcák.
  • Május 7-én 0 órától 24 óráig a XIV. kerületben, a Dvorák sétányt a Dózsa György út és a Zichy Mihály út között, Zichy Mihály utat a Hermina út és a Dvorák sétány között.
  • Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!





    Ezeket olvastad már?
    Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

    Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

    Müller Péter is megkapta a Gondosórát

    Müller Péter is megkapta a Gondosórát

    Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

    Tombolnak az eltűnt kisgyerekek szülei: miért költenek ennyit Maddie felkutatására?

    Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

    Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás