Egy klubon ugrott össze a Jobbik és Baranyi Krisztina





Egy népszerű jazz klub látja kárát annak, hogy az ellenzéki összefogás képviselői képtelenek anélkül együtt dolgozni, hogy szándékosan hátráltatnák egymást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.31.
IX. kerület káosz

Nem nyithat teraszt az IF Jazz Cafe a Ráday utcában, amiről Baranyi Krisztina polgármester szerint egy jobbikos képviselő tehet. Úgy tűnik, nagy a káosz a IX. kerület vezetésén belül, hiszen a polgármester asszony arról panaszkodik, hogy egyetlen ember áll a szórakozóhely ellehetetlenítése mögött. A dzsesszklub több lakossági bejelentést kapott, így azokat figyelembe véve egy intézkedési tervet készítettek, ami után orvosolták a korábbi zajproblémát. A teraszpályázat határidejéről megfeledkeztek, de a Városüzemeltetési Iroda közölte, hogy a teraszhasználatot külön kérelemmel is elindíthatja a Jazz Cafe, bár egyelőre ők semmilyen választ nem kaptak ezzel kapcsolatban.

Fotó: Facebook

Fellebbezni sem tudnak, mert nincs döntés azóta sem

„A kérelmünket beadtuk, ebben az előző évek gyakorlatának megfelelően különböző időszakokra különböző méretű közterületeket igényeltünk. A Városgazdálkodási Bizottság március 9-én tárgyalta is. Az ülés jegyzőkönyve szerint 2021-es lakossági panaszokra hivatkozva úgy döntöttek, hogy csak április–májusra adnak teraszhasználati engedélyt, később az újabb panaszok beérkezésétől, illetve egy zajszakértői vizsgálattól függően újra döntenek” – mesélte Hoffmann György.

A tulajdonos hozzátette: a kérelmüket május 3-án újra beadták, de azóta sem történt semmi. Egy szakértőt is hívtak, aki május 20-án nem tapasztalt a határérték feletti zajszennyezést. Ha a klub a továbbiakban sem kap választ, akkor nem tudnak megnyitni, ami jelentős problémák elé állítja majd őket.

„A teraszunk bevétele nyáron az összbevételnek 70-80%-át jelenti, tehát ha nincsen terasz, akkor mi ettől biztosan elesünk. Ha nincsen terasz, akkor sokan be sem jönnek már” – mondta György, aki elárulta, hogy fellebbezni sem tudnak, hiszen konkrét döntés nem történt a májust követő időszakról.

Baranyi Krisztina a Jobbikra mutogat

A IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina is beszállt a kommentháborúba a Facebookon, egy jobbikos képviselőtársára fogva az egész problémát.

Baranyi Krisztina a Jobbikra mutogat és segítséget ígért Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Kedves IF Cafe Jazz Club, rettenetesen szégyellem magam a bizottság döntése miatt. Érthetetlen, indokolatlan. A zajszintmérés rendben volt, panasz nem érkezett önök ellen. A napirendről való levétel a bizottság jobbikos elnökének egyéni (nem első), önkényes döntése volt. A kérelem szabályos volt, önök minden szükséges és kért dokumentumot időben benyújtottak. Szóval érthetetlen és szabálytalan a bizottság eljárása. Nagyon sajnálom, megteszek mindent, amit lehet” – írta a szivárványkoalíció által támogatott független polgármester. A kommentháború ideiglenes megoldáshoz vezethetett, ugyanis a klub kapott 15 nap türelmi időt, így egyelőre nem kell bezárniuk a teraszukat.

„Én ilyen erős szövetséget életemben nem láttam még”

Baranyi Krisztina kommentje alatt azonnal megjelentek az értetlenkedő kommentek, hiszen sokan nem egészen értik, hogy az ellenzéki összefogás ellenére miért esnek egymásnak a képviselők.

„Nagyon szimpatikus ez az ellenzéki összefogás. Én ilyen erős szövetséget életemben nem láttam még. Szerintem simán ráver a Fidesz–KDNP-házasságra is. Csak így tovább Polgármester Asszony!”

„Ennyit az »ellenzéki összefogásról«! Az Ön kerületében Ön, mint egy fecske, sajnos nem fog tudni nyarat csinálni… Tisztelettel.”





Ezeket olvastad már?
Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás