Nem késted le az oltást, továbbra is oltanak az oltópontokon, mutatjuk a főbb tudnivalókat





A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap folyamatosan nyitva van. A kórházi oltópontok keddenként csak időpontfoglalással vehetők igénybe. Péntekenként azonban időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni, reggel 7-től 19 óráig.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.21.
oltási akció

Továbbra is elérhető az oltás a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál – adta hírül a kormányzati tájékoztató oldal. Mivel a vírus az oltatlanokra a legveszélyesebb, ezért, mint írják, őket továbbra is arra kérik, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

Áprilisban is folytatódik az oltás MTI/Vajda János

Kórházi oltópontok nyitva tartása

kedd: csak időpontfoglalással

–péntek: időpontfoglalás nélkül is lehet oltakozni.

Mit kell tudni a az időpontfoglalóról

– Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu

– Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van

– Az időpontfoglalóban minden oltható korosztálynak lehet időpontot foglalni 5 éves kortól

– Az időpontfoglaló elérhető a taj-számmal nem rendelkező, regisztrált külföldiek és külhoni magyar állampolgárok számára is

– Az időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet időpontot foglalni.

– Az időpontfoglaló rendszerbe taj-számmal és születési dátummal lehet belépni és regisztrálni.

Romániában júliustól bezárják az oltóközpontokat

Június 30-án véget ér az egészségügyi minisztérium koronavírus elleni oltási kampánya Romániában, ezért bezárnak az erre a célra létrehozott oltóközpontok, a koronavírus elleni immunizálást pedig júliustól a családorvosi rendelők veszik át – jelentette be a minap közösségi oldalán Andrei Baciu egészségügyi államtitkár. A koronavírus elleni oltási program felelőse arról tájékoztatott, hogy júliustól a koronavírus betegség elleni immunizálás is a nemzeti oltási program részévé válik. A román államtitkár megerősítette, hogy az oltás felvétele továbbra is a legjobb védekezés a Sars-Cov-2-es vírus ellen, ezért főleg a veszélyeztetett csoportok számára igen hasznos.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás