Mentőautót adományozott a Betegápoló Irgalmasrend a lengyeleknek - Fotók!





Egy újabb példaértékű cselekedet történt, továbbra is az ukrajnai menekültek hatékonyabb megsegítése a cél.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.08.
támogatás

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmas Rend magyarországi vezetője az Ukrajnában folyó háborús helyzetben a menekültek hatékonyabb ellátása érdekében, a Lengyel Irgalmasrendi Provinciának egy mentőautót adományozott, hozzájárulva a lengyel irgalmasrendi testvérek példaértékű tevékenységhez - írták a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldalán.

Mint ismert: a Máltai Szeretetszolgálat az elsők között állt az ukrajnai menekültek megsegítésének élére, ők vállalták a szálláshelyek koordinációját, dolgoznak a határon és a budapesti menekülteket fogadó központban is.

A szeretetszolgálat Beregsurányban, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Győrben fogadja az ukrajnai háború elől menekülő családokat.

Korábban arról is beszámoltunk, Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: Küldetésük szólítja őket a háborúból menekülő emberek megsegítésére.

„A háború borzalmai elől menekülők helyzete rendkívüli, sok család szakadt szét, sokan hátrahagyták mindenüket, aggódnak, fáradtak és csüggedtek. A mi feladatunk, hogy amennyire tőlünk telik, segítsük őket, s vetett ággyal várjuk őket. Rengeteg munkatársunk és önkéntesünk dolgozik értük, és nemcsak itthon, hanem Kárpátalján is. El kell juttatnunk a létszükségletet fedező adományokat oda is, ahol dúl a háború. Az ott maradtak vannak a legnagyobb bajban!” – mondta Kozma atya.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás