Orsolya juttathatta gyilkosát a börtönbe





Erős indulatoktól vezérelve végzett gyilkosa a New Yorkban megölt magyar családanyával: a halottkém mintegy 60 késszúrás nyomát fedezte fel G. Orsolya testén. A nyomozók szerint nem lehet kizárni a bosszút, az elkövetőt pedig a nő ismeretségi körében kell keresni. A bűnöző ugyanis két sms-t írt az asszony telefonjáról az özveggyé tett férjnek, az egyikben arra utalt, hogy korábban a nő juttatta őt börtönbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.20.
brutális

Az egész világot bejárta G. Orsolya meggyilkolásának híre. Mint arról a Bors is beszámolt, az évtizedek óta New Yorkban élő magyar nő egy dúsgazdag üzletemberhez ment feleségül. Két gyermekük született, Leo és Jamie. A hétvégén Howard a nagyobbik fiukkal elutazott, Orsolya Leóval maradt otthon, a tragikus éjjelen színházba ment a barátaival. Órákkal később hazaért, de a fiával már soha többé nem találkozott...

A saját pincéjében szúrták meg hatvanszor

Amerikai hírforrások szerint a rendőrség nem talált erőszakos behatolásra utaló nyomokat, így vagy a már otthon tartózkodó nő engedte be szándékosan támadóját, vagy miután Orsolya kinyitotta az ajtót, hogy megnézze, ki érkezett, a tettes erővel nyomta be az ajtót. Egyelőre az sem kizárt, hogy az utcán találkoztak, és együtt értek a családi házba. Az mindenesetre tény, hogy lementek a pincébe, ahol az elkövető mintegy 60-szor megszúrta áldozatát, többek között a nyakán, a törzsén és a bal karján. A gyilkosság után a testet az egyik fiú hokitáskájába tette, és vele együtt kiment az utcára. A térfigyelő kamerák rögzítettek is egy kapucnis alakot, amint a táskát végiggörgeti a környéken. Orsolya földi maradványait végül egy kutyáját sétáltató járókelő találta meg. Mivel a táskából folyamatosan csöpögött az elhunyt vére, a nyomok az egyenruhásokat egyenesen Orsolyáék házához vezették.

Börtönbe juttatta az elkövetőt Orsolya?

A gyilkosság módjából a rendőrök arra következtettek, hogy a gyilkost erős felindulás vezérelte. A gyűlöletre utal az is, hogy amikor a tettes megtalálta az asszony telefonját, két sms-t is küldött a férjnek. Az egyikben azt közölte, hogy az egész család sorra kerül, a másikban pedig az okot fejtette ki, miszerint Orsolya korábban börtönbe juttatta őt.

A férj tehát nem tud csendben gyászolni a gyerekekkel, hiszen az ő életüket is veszélyben érzi. Úgy tudni, hogy jelenleg is rendőrök vigyázzák a nyugalmukat – írja a Bors.

Sok nyomot találtak a helyszínelők

A szomszédok egyébként a gyilkosság hajnalán látták, amint a rendőrök bilincsben elvitték Leót. A fiút aztán haza is engedték, hiszen bebizonyosodott, hogy nincs köze az édesanyja megöléséhez. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a gyermek találkozott-e az elkövetővel. A nyomozókat az eljárás során segítheti, hogy a gyilkos számtalan nyomot a helyszínen hagyott, többek között a saját DNS-ét is. A rendőrök egy számítógépet is lefoglaltak. Az biztos, hogy az elkövető nem profi bérgyilkos volt.

Rejtélyes eltűnések a család múltjában

Nem ez volt az első eset, hogy Orsolya eltűnt a családi házból: férje, Howard Klein 2020. május 29-én reggel fél nyolc előtt nem sokkal hívta fel kétségbeesve a 911-et, hogy feleségét nem találta ébredés után sem otthon, méghozzá azok után, hogy a nő éjjel, 12.30 körül elment sétálni – tette közzé a különös esetet a The Post. Az 53 éves Klein akkor is nagyon aggódott, ám ez az eset pozitívan végződött: 30 perccel később a férfi újra felhívta a rendőröket, és közölte, hogy megtalálták Orsolyát. Ami azonban még ennél is bizarrabb eset, hogy idősebb fiuknak, Jamie-nek is nyoma veszett egyszer, 2004-ben az Independent forrásai szerint. Ráadásul a fiú akkor még csak csecsemő volt. Hogy Orsolyát 2020-ban hol találták meg, miért tűnt el, valamint idősebb fiuknak csecsemőkorában hogyan veszett nyoma, és hogy ezeknek az eseteknek van-e bármi köze az édesanya megöléséhez, azt rejtély övezi.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás