„Ülj le velem, csak ne 30 méterre” – Zelenszkij üzent Putyinnak





Volodimir Zelenszkij az újságírókon keresztül üzent az orosz elnöknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.04.
tárgyalás

„Találkozzunk, nem harapok!” – fogalmazott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknek címezve az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint a külföldi újságíróknak tartott csütörtöki kijevi sajtókonferenciáján.

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy közvetlenül Vlagyimir Putyinnal szeretne tárgyalni, mert úgy véli, ez az egyetlen módja, hogy leállítsák a háborút. „Nem én akarok beszélni Putyinnal, beszélnem kell vele, az egész világnak beszélnie kell vele, mert ez az egyetlen módja annak, hogy megállítsuk ezt a háborút” – fejtette ki Zelenszkij a külföldi újságíróknak. Hozzátette: nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson Putyinnal.

Ülj le velem a tárgyalóasztalhoz. De ne harminc méterre, mint (Emmanuel) Macronnal vagy (Olaf) Scholzcal. Normális pasas vagyok, nem harapok!” – fogalmazott az ukrán elnök, utalva arra a hosszú tárgyalóasztalra, amelynél az orosz elnök a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések keretében a külföldi vendégeit fogadta.

Mit akarsz tőlünk? Hagyjuk el a földünket?” – szegezte Putyinnak a kérdést a kamerán keresztül.

Zelenszkij felszólította a nyugati országokat, hogy növeljék az Ukrajnának nyújtott támogatást, mert ha Oroszország legyőzi az országát, megtámadja Kelet-Európa többi részét, a balti államokon kezdve, hogy eljusson egészen „a berlini falig”.

Ha mi eltűnünk – Isten óvjon ettől bennünket –, Lettország, Litvánia, Észtország és a többi lesz a következő. Egészen a berlini falig, higgyenek nekem” – állította Zelenszkij, aki arra kérte a nyugati országokat, hogy zárják le az ukrán légteret az orosz repülők előtt vagy adjanak neki repülőgépeket.

A Fehéroroszországban folyó tárgyalások kapcsán az ukrán elnök úgy vélte, hogy vannak dolgok, amelyekben kompromisszumot kell találni, hogy „ne haljon meg több ember”. Vannak azonban dolgok, amelyekben lehetetlen kompromisszumra jutni. „Nem mehetünk oda úgy, hogy kijelentjük: igen, ez az ország a tiétek, Ukrajna Oroszország része” – mondta.

Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta a diplomáciai párbeszéd fontosságát. „Minden szó fontosabb, mint egy lövés” – tette hozzá.

 





Ezeket olvastad már?
Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás