Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, súgógépről próbál magyarázkodni, sikertelenül





Márki-Zay Péter kedd délutáni facebookos bejelentkezésében súgógépről olvasott fel akadozva egy szöveget, amelyet nyilvánvalóan mások írtak meg számára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.09.
ellenzék

A Metropol is beszámolt arról, hogy a baloldal jelöltje korábban kijelentette, fegyvereket és katonákat szállítana Ukrajnába, Oroszország elleni szigorú szankciókat emlegetett, ráadásul a kárpátaljaiakat Fidesz-szavazó oroszbarátnak és zombihadseregnek nevezte.

Ezek után még a baloldali közvéleménykutató intézetek is a baloldal és Márki-Zay Péter népszerűségének teljes összeomlását mutatták. A legutolsó döfés az volt, amikor kiderült, hogy a vidéki szavazók körében nem hogy Karácsony Gergely, de még Fekete-Győr András is kevésbé elutasított, mint Gyurcsány jelöltje. Ezek után ültették oda a súgógép elé Márki-Zayt, nem engedve, hogy egyetlen gondolatot is saját magától mondjon el – írja az Origo.

Márki-Zay fél percen belül hibázott; még a háború kitörésének napját sem tudta helyesen felolvasni a súgógépről (Putyin február 24-én támadta meg Ukrajnát, nem 25-én).

A baloldal jelöltjének nem véletlenül adták a szájába, hogy béke kell, többször is olyan kijelentést tett ugyanis, amely veszélyeztette Magyarország biztonságát és a határon túli magyarokét is. A baloldali aktivistának, Gulyás Mártonnak adott interjújában Márki-Zay azt mondta, hogy „ha a NATO úgy dönt”, akkor akár katonákat is küldene Ukrajnába.

„Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be... hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának” – mondta Márki-Zay Péter, világossá téve, hogy nem a magyar érdekeket követné.

Gyurcsány jelöltje a fegyverszállítások elől sem zárkózott el

„Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk” – mondta az ATV-ben. Mindkét eset azt jelentené, hogy Márki-Zay Péter Magyarországot belesodorná a háborúba.

Márki-Zay Péter emellett folyamatosan gyalázta a kárpátaljai magyarokat

Azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni. Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett, a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük” – elmélkedett Márki-Zay február 27-i élő bejelentkezésében, tehát már a háború kirobbanása után.

A baloldali jelöltet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztette a szavai súlyára.

„A Kárpátalján élő magyarokról azt állította Márki-Zay Péter, hogy az Ukrajnával háborúban lévő ország pártját fogják. Önök szerint céltáblává válnak azok az emberek, akikről ilyet állít, védtelen céltáblává, vagy nem?” – tette fel a költői kérdést a tárcavezető a Facebook-oldalán.

A baloldal jelöltje a levélszavazás kapcsán is a határon túliak ellen igyekezett hergelni a közvéleményt. A Trónok harcából vett hasonlattal zombiknak nevezte őket: „Orbánnak van egy tízezres, halottakból álló hadserege. Levélszavazó zombik. Az Éjkirály velük akarja megtartani a hatalmát.





Ezeket olvastad már?
Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás