„Franciaországból jöttem, hogy segítsek a magyar határon” – Barabáson dolgozik a huszonéves egyetemista – Videó!





Louise Ostermann látta, hogy rémes a helyzet Ukrajnában, ezért úgy döntött, hogy Magyaroszágra látogat, hogy segíthessen a rászorulóknak, döntéséről a Metropol munkatársainak mesélt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.12.
önfeláldozás

Az ukrán–magyar határnál, Barabásnál óriási összefogással igyekszik a Katolikus Karitasz segédkezni, miközben Barabáson folyamatos váltásban érkeznek a legtöbb esetben továbbhaladó háborús menekültek. Akikhez folyamatosan érkeznek az önkéntesek is, hogy munkájukkal segíteni tudják őket. Így esett hát, hogy egy francia lány gondolt egyet és eljött Magyarországra, hogy ő is részt vehessen a menekültek lehető legjobb fogadtatásában.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Franciaországból jöttem, hogy segítsek a magyar határon” – árulta el Louise Ostermann lapunknak, aki megdöbbentően jól értette és beszélte is a magyar nyelvet, így egész könnyen szót értett a Metropol kollégaival, akik arról kérdezték, hogy honnan tanult meg ilyen jól magyarul.

Két évvel ezelőtt tanultam magyarul és egy évet laktam Magyarországon erasmusosként. Volt még pár dolgom mielőtt idejöttem, azokat befejeztem és utána pedig eljöttem Magyarországra, hogy segítsek” – mesélte a francia lány, aki egyébként a mindennapjai során pincérnőként dolgozik a tanulmányai mellett. Elárulta, hogy jelenleg még egyetemre jár, mivel franciatanárként szeretne majd dolgozni.

A tanulmányait és a munkáját azonban most félretette egy kicsit, hogy segíthessen az ukrán menekülteknek.

„A határra két nappal ezelőtt érkeztem és ma megyek majd vissza Budapestre, ahol szintén megpróbálok majd valahogy segíteni. Szerintem a pályaudvaroknál fogok tudni segíteni. A Nyugatinál, illetve a Keletinél van szükség segítségre” – tervezgette Louise, hogy mi lesz a következő pontja az ő önkénteskedésének.

A legmeghatóbb pillanat a határon

Segítőként a huszonéves lány már nagyon sokat megtapasztalhatott, hiszen végignézte, ahogy gyerekek anyukáikkal megérkeznek, majd továbbállnak a határhoz közeli menekülteket segítő központból. Meg is kérdeztük hát tőle, hogy számára mi volt a legemlékezetesebb pillanata a lentlétének.

„Itt a határon szerintem az egyik legfontosabb találkozás az volt, amikor egy kijevi nő 10 órát várt a határnál, mivel a férjét nem akarták átengedni a határon. Aztán végül mindkettőjüket átengedték Magyarországra. Ez nagyon megható volt” – emlékezett vissza Louise a megható történetre, amihez még annyit hozzáfűzött, hogy szerinte jelenleg Budapesten tartózkodhat a páros, akik a határnál még nem rendelkeztek konkrét tervvel azzal kapcsolatban, hogy hova is menjenek.





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás