Ellepték a rendőrök a belvárost, sok csuklón kattant a bilincs - Videó!

A rendőrök óriási razziát tartottak péntek éjszaka Budapest belvárosában, így legalább 30 bűncselekményt vagy szabálysértést elkövetőt sikerült elfogniuk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.20.
VII. kerület razzia

Péntek éjjel átfogó ellenőrzést tartottak a rendőrök a főváros V., VI. és VII. kerületében: a hajnalig nyúló akció során a rendőrök a társhatóságokkal együtt a belvárosi szórakozóhelyeken csaknem 800 embert igazoltattak – olvashatjuk a BRFK közösségi oldalán.
A hajnalig tartó akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is.
A rendőrök akciója nem lett eredménytelen: volt olyan szórakozóhely, amelyiket az önkormányzat azonnal bezáratott. Emellett 30 embert fogtak el vagy állítottak elő: kábítószer birtoklása miatt 15, garázdaság miatt 3 embert füleltek le, és lebuktattak 3 körözött személyt, sőt egy autótolvajt is fogtak. Százhúsz taxit ellenőriztek, egy sofőr ellen büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint csalt a taxiórával.
152 sofőrt szondáztattak meg, a rostán három ittas vezető akadt fenn. Kisebb közlekedési szabálysértések miatt három feljelentés készült, és még további szabálysértéseket is találtak.
A rendőrök nyolc emberhez orvost is hívtak.
Az akciót a BRFK rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, BFKH Fővárosi közlekedésfelügyeleti Főosztály, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, valamint a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen hajtották végre.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás