Tragédia! Elhunyt Pityesz, az újpalotai lángoskirály





Egy egész városrészt megrázó tragédiáról számolt be a Pityesz lángos gyár a Facebookon: a XV. kerület lángoskirálya nincs többé! A környék legfinomabb lángosát sütő Pityesz halálát a híresztelések szerint koronavírus-fertőzés okozta.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.02.
XV. kerület szomorú búcsú

Az Újpalota és Pestújhely határán lévő népszerű lángosozó törzsvendégei hetek óta találgatták, miért van zárva az üzlet. Egyesek tudni vélték, hogy a tulajdonos, Horváth István, azaz Pityesz kórházban van, de mindannyian várták a visszatérését.

A lesújtó hírt a közösségi oldalon tudatta a lángosozó – Fotó: Facebook

A lángosozó Facebook-oldalán azonban a hétvégén ez a kiírás fogadta a látogatókat: „Sajnálattal tudatjuk, hogy a Pityesz lángos gyár a továbbiakban nem üzemel. Imádott Pityeszünk a tegnapi naptól az angyaloknak süti a lángosokat.

Pityesz utánozhatatlan finomságai és lenyűgöző személyisége 7 év óta vonzotta az ínyenceket a kicsi, de híres helyre. A Metropol ellátogatott a lángosozóhoz, ahol szomorú látvány fogadott minket: az egykor virágzó és emberekkel teli hely most lakattal van lezárva, előtte pedig a helyiek emlékező szeretetét kifejező mécsesek égtek.

Volt, aki mindennap nála ebédelt

Pityesz lángosozója a XV. kerület egyik sűrűn lakott övezetében mindennap telt házzal üzemelt. „Én mindennap nála ebédeltem, és azt el kell mondjam, hogy Pityesznek nemcsak a lángosai voltak isteniek, hanem a nyári szezonban a sült hekkje és a rántott sajtja is. Nagyon fog hiányozni, mindenki szerette őt. Borzasztó tragédia ami történt vele” – mondta elcsukló hangon a Metropolnak a lángosozó mellett található üzlet eladója.

A lángosozó előtti mécseseket a gyászolók helyezték el – Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Akadt, aki a híres lángosért jött, de már elkésett

Ottjártunkkor egy idős bácsi épp Pityesz híres lángosát akarta megkóstolni, amikor észrevette, hogy a lángosozó előtt mécsesek égnek.

A környéken sokaktól hallottam, hogy itt készül a legjobb lángos. Legutóbb még a taxis is javasolta, hogy mindenképp kóstoljam meg Pityesz finomságait. De úgy látszik, hogy elkéstem” – mondta szomorúan Horváth Lajos.

Lajos bácsi szívesen megkóstolta volna a hírest lángost, de sajnos elkésett Fotó: Metropol/MG

Mi eddig csak kétszer voltunk itt, de ennél jobb lángost még soha nem ettünk” – mondta Sibak Krisztina, akinek kislányának a kedvence Pityesz lángosa volt. „A tésztája rendkívül légies volt, az íze pedig isteni. Most értesültünk róla, hogy mi történt, ezért is jöttünk ide, hogy lerójuk a tiszteletünket.”

Krisztina és kislánya is gyújtott egy mécsest Pityesz emlékére Fotó: Metropol/MG

Az éhezőknek nála mindig jutott pár falat

A Pityesz lángos gyár közösségi oldalán rengetegen gyászolják a XV. kerületi lángoskirályt.

„Soha, sehol nem ettem olyan finom lángost, mint Pityesznél, sajnos már nem is fogok. A világ egyik legjobb emberét veszítettük el” – írta az egyik kommentelő.

„Istenem, ne! Őszinte részvétem az egész családnak! Tegnap épp ott voltunk, hátha nyitva van már. Mind embert, mind az ételeit szerettük” – döbbent meg egy másik.

Mindenkinek jutott pár falat, aki ellátogatott a helyre – Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Olyan is akadt, aki arról mesélt, hogy Pityesz rendszeresen segített a rászorulókon: „Tényleg mindig a jók mennek el... Többször láttam, hogy a szegényeknek segített! Tőlem soha nem kérte előre a pénzt. Mindig mondta, egyem meg, és utána fizessek. Amit készített, mindig finom volt. Emberségből jelesre vizsgázott!

Megkerestük Pityesz családját is, a hozzátartozók azonban a gyász miatt nem kívántak nyilatkozni. Egy legendával lett szegényebb Újpalota és Pestújhely. Isten nyugosztaljon, Lángoskirály!





Ezeket olvastad már?
Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Orbán Viktor: Isten éltesse az anyukákat!

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Eddig tart a nyárias meleg, az egész országot elmossa az eső

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás