RETRO RÁDIÓ

Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene Ukrajnába





A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint úgy kell tennünk, ahogy a NATO tesz. Akár magyar katonákat is küldene a háborús övezetbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.23.
hadsereg

Márki-Zay Péter a baloldal miniszterelnök-jelöltje kerek perec kijelentette, hogy fegyvereket és magyar katonákat is küldene Ukrajnába – írja a Ripost. A baloldali politikus először Gulyás Márton baloldali aktivistának beszélt erről:

Gulyás Márton: Miniszterelnökként segítenéd-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében? Vagy adott esetben, hogyha kirobban a konfliktus, segítenéd-e őket annak a kezelésében?

Márki-Zay Péter: Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… (Gulyás Márton: Akár katonai segítséget is biztosítanál-e?) … hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának.

Gulyás Márton: Akár katonait is?

Márki-Zay Péter: Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is. De egyelőre erről szó sincs. Nyilvánvalóan, azt, hogy milyen kötelezettséget vállal a NATO, amelynek Magyarország a tagja kell legyen, nyilván Magyarország hasonló misszióban már részt vett Afganisztántól a Közel-Keletig és Afrikáig és a többi. Sőt, Orbán maga ajánlott NATO-együttműködést különböző külföldi missziókban. Nem lehet kizárni, hogy lesz ilyen majd egyszer Ukrajna vonatkozásában is.

Márki- Zay Péter tegnap is megerősítette a Partizánban elhangzottakat. Kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nemcsak katonákat, fegyvereket is küldene Ukrajnába.

Műsorvezető: Ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?

Márki-Zay Péter: Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy most anélkül, hogy a konkrét kérdést meg tudnánk ítélni, a NATO-val való együttműködés, a NATO-tagság kell hogy meghatározza ezt a döntést is.

Műsorvezető: Tehát, amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben. Értem.

Márki-Zay Péter: Pontosan, azt kell, abszolút. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

Fekete-Győr András is fegyvereket küldene Ukrajnába

Nemcsak Márki-Zay, hanem szövetségese, Fekete-Győr András is arról beszélt egy interjúban, hogy elrettentéspolitikára van szükség, ezért fegyvereket is küldene Ukrajnába.

Elrettentéspolitikára van szükség.”

(…)

„Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.”





Ezeket olvastad már?
Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás