Élőben Orbán Viktor bejelentései – Videó!





A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.02.04.
interjú

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszél a legújabb intézkedésekről.

A kormányfő a beszélgetés elején az oroszországi tárgyalásról azt mondta, maga a helyzet különleges volt. A nemzetközi helyzet nagyon feszült állapotban van. A mi célunk a magyar–orosz kapcsolatok javításáról szólt, de a nemzetközi közvéleményt a katonai helyzet érdekelte. Részesei vagyunk ennek a konfliktusmezőnek – mondta a kormányfő. A magyar modell szerint lehet sikeres együttműködést kialakítani Oroszországgal – tette hozzá.

Jégtörők vagyunk

Orbán Viktor szólt arról, hogy mind a németek, mind a franciák sikeresen együttműködnek gazdasági téren az oroszokkal. Magyarország alkalmas jégtörő szerepre, mivel mi is békét akarunk – mondta a kormányfő. Mi tettük meg az első lépést. Utánunk a német és a francia kancellár is Moszkvába látogat majd – fogalmazott. Orbán Viktor: Ha van orosz gáz, van rezsicsökkentés, ha nincs orosz gáz, nincs rezsicsökkentés Fotó: EPA/Yuri Kochetkov

„Magyarországnak van tekintélye”

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy kilenc javaslatból nyolcban sikerült megállapodni. Sok munka van abban, hogy jó viszonyunk legyen Oroszországgal. A kormányfő elmondta, hogy Magyarországnak van tekintélye, ezért lehet javaslatokat tenni – tette hozzá. Van önálló politikánk és a magyar érdek jelen van a világpolitikában. Sokan idejönnének gyárat építeni, befektetni és együttműködést keresni. Az elmúlt 12 évben barátokat gyűjtöttünk.

Magyarország már most klímabajnok

A legfontosabb, hogy Magyarország energiafüggőségét megvalósítsuk, ha Paks 2 megépül és a naperőmű-fejlesztés befejeződik, akkor 2030-ra az energiaellátásunk 90 százaléka CO2-mentes lesz – ismertette Orbán Viktor. Magyarország már most klímabajnok – tette hozzá. A kormányfő szerint csak orosz gázzal lehet fenntartani a jelenlegi energiaellátási rendszerünket, míg LNG nem érkezik elég. Orbán Viktor ismertetése szerint Magyarországon akkor is lesz gáz a következő években, ha bármi történik Ukrajnában, mert a szállítási útvonal elkerüli az országot.

Újabb vakcinát gyárthatnak Debrecenben

Ha a helyzet továbbra is így marad, akkor tudunk majd az oroszokkal Szputnyikot gyártani, és ennek egy részét el tudjuk külföldre adni – ismertette Orbán Viktor. A kormányfő közölte az EU most azt nézi, hogy milyen európai gyártóhálózatot lehet felépíteni, és ebbe Debrecen is belekerülhet. Az év végére megvalósulhat a debreceni oltóanyaggyárban a Szputnyik- vakcina gyártása, bár ez jogilag egyáltalán nem könnyű dolog.





Ezeket olvastad már?
„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

„Két élet munkája ment tönkre” – Renáta miskolci házát egyszerűen ellopták

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás