Dr. Rusvai Miklósnál senki nem tekint derűsebben a nyári időszakra

A virológus nagyon pozitívan tekint a jövőbe és szerinte 90% az, hogy egy sokkal kellemesebb időszak felé tart Magyarország lakossága.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.07.
nyaralás

„Alacsonyabb megbetegítő képessége” van az omikronnak, de fertőzőképesebb, ezért ez a vírus az egészségügy jelentős terhelése nélkül immunizálhatja az oltatlanokat dr. Rusvai Miklós szerint.

A virológus úgy véli, hogy nyárra meglehet a rég várt lakossági immunitás is, mivel „addig a terjedő vírus gyakorlatilag mindenkit képes megfertőzni. Az oltatlanokat immunizálja, az oltottakban pedig anélkül, hogy bármilyen betegséget okozna, egy újabb immunlökést ad, és ezáltal fokozza az immunválaszukat”.

90 százaléknyi valószínűsége van a kedvező forgatókönyvnek – Fotó: Metropol/Markovics Gábor

A derűlátó virológus szerint „június és szeptember között nem kell nagyszámú megbetegedésre számítanunk. Ősszel pedig, ha addigra már kialakult a lakosság immunitása, akkor megint csak nem fog gondot okozni a koronavírus”. A szakember hangsúlyozta, hogy ugyan a biológiában teljes biztonság nincs, de szerinte jelenleg 90 százaléknyi valószínűsége van a kedvező forgatókönyvnek.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás