
Bírósági ügy lehet Kollár Kinga összeférhetetlenségi eljárásából, de ő maga nem jelenik meg rajta
Kollár Kinga továbbra is lapít.
Az, hogy egy buliban vagy az esti sorozatnézegetés közben csokis kekszet, vagy egy zacskó chipset veszünk magunkhoz az sok mindent elárul a személyiségünkről.
Megdöbbentő eredményekkel állt elő egy kutatócsoport, akik azt vették górcső alá, milyen összefüggés van a személyiségünk és a nassolási szokásaink között – egészen pontosan a preferált ízvilágunkat vizsgálták, amely sokat elárul rólunk. Ugyanis az édesszájúak sokkal kalandvágyóbbak, míg a sós ízek rajongói a nyugalmat részesítik előnyben – írja a Study Finds.
A Hickory Farms szakértői a kutatást közel kétezer amerikai válaszai alapján kezdték meg, és különös mintákat figyeltek meg. Az édességek mellett voksolók ugyanis legszívesebben társaságban esnek neki a rágcsáknak, például baráti bulikon vagy társasjátékozós estéken. Ezzel szemben a sós ízek kedvelői sokkal intimebb vagy privátabb eseményekben nyúlnak a miniperec után: randevúkon (a válaszadók 27 százaléka) vagy film-, illetve sorozatnézés közben (23 százalék).
Azt is megfigyelték, hogy a kikapcsolódási lehetőségeinkre is hatással van az ízvilágunk: az édesszájúak szeretnek strandra járni (28%), múzeumban töltekezni (2%), de népszerű körükben a természetjárás is (17%). Ezzel szemben a sós nasikat kedvelők inkább shoppingolni járnak (31%), vagy új városokat fedeznek fel (10%).
Mivel a tévé előtt heverészés egyik elengedhetetlen eleme a rágcsa, az sem meglepő, hogy a témaválasztás is összefügg az elfogyasztott nassolnivalóval. A csipszpártiak nagyobb valószínűséggel kapcsolnak sci-fire vagy dokumentumfilmre, miközben a könyökük mellett történelmi vagy fikciós regények hevernek, míg a nápolyit ropogtatók inkább a vidám vagy krimitörténeteket szeretik, képernyőn és könyvlapokon egyaránt.
Visszatérve a személyiségjegyekre, az édesszájúakra inkább jellemző a kreativitás, a kalandvágy, az új dolgok kipróbálása iránti érdeklődés, és jóval rendszerezettebbek is, mint a sósat kedvelő társaik. Meglepő módon azonban a reggelizési szokásaiban mintha mindkét csoport tévúton járna: az édes rágcsáért megőrülők 72 százaléka tojást, 66 százaléka pedig bacont reggelizik, míg a só nélkül élni sem tudók 58 százaléka friss gyümölccsel, 57 százaléka pedig palacsintával indítja a napot.
Abban például nagyon nagy az egyetértés, hogy a nassolásra a kora délután órái a legalkalmasabbak. Abban is hasonlítanak, hogy az olyan zöldségeket, amelyeket gyerekkorukban utáltak, most már szívesen látnak a tányérjukon: a brokkoli, a kelkáposzta és a kelbimbó a felnőtt lakosság 42–39 százalékánál verekedte fel magát a „ki nem állhatom” kategóriából a gond nélkül fogyasztható ételek sorába, függetlenül az ízpreferenciáktól. Az is elmondható nagy általánosságban, hogy a mértéktartás mindkét csoport tagjai számára problémás: a válaszadók 62 százaléka nyilatkozta azt, hogy minden gond nélkül megenne egyedül egy családi adagnyit kedvenc rágcsájából, ha a keze ügyébe kerülne.
Kollár Kinga továbbra is lapít.
Két fiatal testvér meghalt, ketten pedig megsérültek egy súlyos hajnali autóbalesetben. A baleset körülményeit még vizsgálják.
Történelmi pillanat a hazai gamereknek.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre