Sósat vagy édeset ennél? Ebből kiderül, milyen ember vagy!





Az, hogy egy buliban vagy az esti sorozatnézegetés közben csokis kekszet, vagy egy zacskó chipset veszünk magunkhoz az sok mindent elárul a személyiségünkről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.17.
személyiségteszt

Megdöbbentő eredményekkel állt elő egy kutatócsoport, akik azt vették górcső alá, milyen összefüggés van a személyiségünk és a nassolási szokásaink között – egészen pontosan a preferált ízvilágunkat vizsgálták, amely sokat elárul rólunk. Ugyanis az édesszájúak sokkal kalandvágyóbbak, míg a sós ízek rajongói a nyugalmat részesítik előnyben – írja a Study Finds.

A Hickory Farms szakértői a kutatást közel kétezer amerikai válaszai alapján kezdték meg, és különös mintákat figyeltek meg. Az édességek mellett voksolók ugyanis legszívesebben társaságban esnek neki a rágcsáknak, például baráti bulikon vagy társasjátékozós estéken. Ezzel szemben a sós ízek kedvelői sokkal intimebb vagy privátabb eseményekben nyúlnak a miniperec után: randevúkon (a válaszadók 27 százaléka) vagy film-, illetve sorozatnézés közben (23 százalék).

 

Fotó: Pixabay

Azt is megfigyelték, hogy a kikapcsolódási lehetőségeinkre is hatással van az ízvilágunk: az édesszájúak szeretnek strandra járni (28%), múzeumban töltekezni (2%), de népszerű körükben a természetjárás is (17%). Ezzel szemben a sós nasikat kedvelők inkább shoppingolni járnak (31%), vagy új városokat fedeznek fel (10%).

Mivel a tévé előtt heverészés egyik elengedhetetlen eleme a rágcsa, az sem meglepő, hogy a témaválasztás is összefügg az elfogyasztott nassolnivalóval. A csipszpártiak nagyobb valószínűséggel kapcsolnak sci-fire vagy dokumentumfilmre, miközben a könyökük mellett történelmi vagy fikciós regények hevernek, míg a nápolyit ropogtatók inkább a vidám vagy krimitörténeteket szeretik, képernyőn és könyvlapokon egyaránt.

Fotó: Pixabay

Visszatérve a személyiségjegyekre, az édesszájúakra inkább jellemző a kreativitás, a kalandvágy, az új dolgok kipróbálása iránti érdeklődés, és jóval rendszerezettebbek is, mint a sósat kedvelő társaik. Meglepő módon azonban a reggelizési szokásaiban mintha mindkét csoport tévúton járna: az édes rágcsáért megőrülők 72 százaléka tojást, 66 százaléka pedig bacont reggelizik, míg a só nélkül élni sem tudók 58 százaléka friss gyümölccsel, 57 százaléka pedig palacsintával indítja a napot.

A két csoport szokásai között azonban hasonlóságot is felfedeztek a kutatók

Abban például nagyon nagy az egyetértés, hogy a nassolásra a kora délután órái a legalkalmasabbak. Abban is hasonlítanak, hogy az olyan zöldségeket, amelyeket gyerekkorukban utáltak, most már szívesen látnak a tányérjukon: a brokkoli, a kelkáposzta és a kelbimbó a felnőtt lakosság 42–39 százalékánál verekedte fel magát a „ki nem állhatom” kategóriából a gond nélkül fogyasztható ételek sorába, függetlenül az ízpreferenciáktól. Az is elmondható nagy általánosságban, hogy a mértéktartás mindkét csoport tagjai számára problémás: a válaszadók 62 százaléka nyilatkozta azt, hogy minden gond nélkül megenne egyedül egy családi adagnyit kedvenc rágcsájából, ha a keze ügyébe kerülne.





Ezeket olvastad már?
Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás