
Rohantak a mentők: hármas kamionbaleset történt
A karambol miatt az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani.
Elképesztő látványban volt része a Metropol stábjának, akik élőben is szemügyre vehették a Magyar Pavilont Dubaiban. A világkiállítás tavaly október 1-jén nyitotta meg kapuit, ahol 192 kiállító ország részvételével várják a látogatókat fél éven keresztül.
Tóth Andrea, az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője rengeteg érdekességet mesélt el a világkiállításról.
A Metropol újságírója személyesen is meggyőződhetett a magyar kiállítók fantasztikus sikeréről.
Az Expóra nem csak helyi érdeklődők, hanem rengeteg turista is kíváncsi. A szervezők úgy számolják, a Magyar Pavilont 1 millió ember látogatja majd meg, ami valóban össze is jöhet, hiszen a világkiállítás megnyitása óta már több mint 500 000 vendég járt náluk.
Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett lehet csak látogatni, a 18 év felettiek csak negatív teszttel léphetnek be a kiállítás területére.
A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az egyik első faszerkezetű épülete nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során a lehető legnagyobb mértékben igyekeztek csökkenteni a víz használatát, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.
A megjelenéshez kapcsolódóan kiemelt fontosságú hazánk gasztronómiájának bemutatása. A pavilon 42 fő befogadására alkalmas, úgynevezett Gastro Roots részlegében étterem, bisztró és terasz várja az érdeklődőket. A magyar étterem nagyon kedvelt a látogatók körében, ebéd- és vacsoraidőben háromszor is megtelik.
A pavilon éttermében a klasszikus magyar ételek kerülnek tányérra modern, újragondolt formában, amikben mellőzik a sertéshúst. A szezonalitást képviselték a novemberi libaételek, a karácsonyi és újévi ünnepi fogások, vagy például ilyen jellegzetesség lesz a farsangi fánk.
A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár bifsztek, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig az Eszterházy-tortát keresik a leginkább.
A pavilon konyháján nyolc olyan szakmai múlttal rendelkező kiválóság dolgozik, akik az ország kiemelkedő vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak. A menüsort a komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly állította össze a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.
Az Expóra látogatók egy extra dologra is felfigyelhetnek a Magyar Pavilon bejárata előtt, ahol egy kürtőskalács stand is várja a nagyérdeműt. Az Expo 2020 Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak azt is elmondta, hogy karácsony óta sütik a kürtőskalácsokat a kiállításon. Tóth Andrea hozzátette, hogy meg fogják duplázni a sütöde helyét, mivel napi szinten 600-700 ezer forintnak megfelelő értékben értékesítik a kalácsokat.
Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincsét, annak kialakulását, történetét mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára.
A pavilonban található kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.
A kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain.
Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. A látogatók megtapasztalhatják, hogy milyen egy vízcseppben lenni, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé.
Kiderült, hogy a Magyar Pavilon tematikája alapján elnyerte a Time out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.
Tóth Andrea elmondta, hogy a Magyar Pavilonban csaknem 70 fős csapat dolgozik, nap mint nap. Érdemes pár szót arról is ejteni, hogy a magyar csapat erőn felül teljesít, végtelen szeretettel és odaadással dolgoznak, a betérő emberekre üdítően hat a kedvességünk.
A pavilonban nap mint nap azon dolgoznak, hogy Magyarországot méltón képviseljék a Dubaji Világkiállításon. A csapat minden tagja szerepel a kisfilmben, amely végigvezeti a nézőt a pavilon különböző részein. Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület olyan fontos elemei láthatók, mint a Magyarország páratlan vízkincseit bemutató tudás- és élményalapú interaktív kiállítás, valamint a tradicionális, újragondolt magyar fogásokat kínáló étterem. Megjelenik továbbá az AquaBar, ahol különleges magyar ásványvizeket kóstolhatók, illetve a shop, amelyben magyar kézműves termékeket vásárolhatnak a látogatók.
A karambol miatt az érintett szakaszon forgalmi akadályra kell számítani.
Ma van Szent György ünnepe.
A ravatalozóba szállították, amikor váratlan dolog történt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre