Folytatódik a botrány: ebben a belvárosi gimnáziumban zaklatta a diáklányokat a tanárjuk

Szexuális tartalmú üzenetek, provokatív, félreérthetetlen pillantások, botrányos utalások egy tanártól. A rendőrség nyomozást rendelt el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.25.
VI. kerület nyomozás

Ahogy a Metropol is beszámolt róla, egy neves budapesti gimnázium énektanárát a diákjai buktatták le, miután a férfi burkolatlanul is szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel zaklatta a kiskorú diáklányokat.

Fotó: Shutterstock

A tavaly ősszel egy kamu Instagram-profillal lebuktatott tanárt elbocsátották, a sajátos akció miatt pedig két diák ellen fegyelmi eljárás indult. Ezt azzal indokolták, hogy az álprofil révén a tanártól kapott, a nemi szervéről készült fotó továbbításával megsértették a pedagógus emberi méltóságát - derül ki a Blikk cikkéből.

A lap lebuktató cikke kapcsán a BRFK az alábbiakat írta: „Tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. január 24-én gyermekpornográfia bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. Az eljárás célja annak megállapítása, hogy az esettel összefüggésben büntetőjogi felelősség megállapítható-e. Gyanúsítotti kihallgatás tájékoztatásunk megküldéséig nem történt.”

Most az is kiderült, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnáziumról van szó, az ügyben az intézmény igazgatónője szűkszavúan nyilatkozott a lapnak. „Ezzel az üggyel kapcsolatban a továbbiakban nem válaszolok sajtómegkeresésre, döntésem megértését és tiszteletben tartását köszönöm!” - írta dr. Neizer Zita a Blikk megkeresésére.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás