Botrány! Neves budapesti gimiben zaklatta a diáklányokat a zenetanár

Szexuális tartalmú üzenetek, provokatív, félreérthetetlen pillantások, botrányos utalások egy tanártól. Ezzel kellett szembenézniük több alkalommal is egy fővárosi gimnázium diákjainak, végül őket büntették meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.24.
zaklatás

A zavaró pillantások és kínos pillanatok elkerülése érdekében a tanulók pulóverben, kabátban mentek a tanár óráira, nyári melegben is – mondta a Blikknek a gimnázium egyik neve elhallgatását kérő egykori diákja.

Megjegyezte: elterjedt az iskolában az is, hogy az érintett pedagógus egy 14 éves tanulót hazakísért, privát üzeneteket írt a diákoknak és többször is felhívta őket.

– Emellett az interneten felnőtt-tartalmakat lájkolt úgy, hogy azt a diákjai is látták, valamint az online oktatásra és ezzel összefüggő tanár-diák közötti kommunikációra használt felületen is ilyen tartalmakat osztott meg – magyarázta a lap forrása.

A volt diák beszámolója szerint mivel korábban is akadtak már jelzések a gimnázium vezetősége felé a diákok részéről, de érdemi változást nem tapasztaltak, ezért néhányan megpróbáltak bizonyítékot szerezni a tanár megengedhetetlen magatartására. Az Instagramon létrehoztak egy 14 évesnek mondott lány álprofilját, s azzal vették fel a kapcsolatot a tanárral, aki négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött magáról.

Miután ez kiderült, a tanár jogviszonya megszűnt, illetve tavaly októberben egy rendkívüli szülői értekezletet tartottak. Ezen az igazgató, az osztályfőnök, a szülők és az osztály diákjai is részt vettek. Az iskolaigazgató a tanulók felelősségét hangsúlyozva azt közölte, hogy feljelentést tett az álprofilt létrehozó tanulók ellen, amit visszavon, ha jelentkeznek nála.

Az értekezleten az elbocsátott tanár zavarba ejtő viselkedésével érintett lányoknak több mint 50 ember előtt kellett beszámolniuk arról, mi és hogyan történt velük. Ki sírva, ki mérgesen mondta el, hogy a tanár folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozta őt – tette hozzá az egykori diák.

Az eredmény végül az lett, hogy két tanulóval, köztük a Blikk forrásával szemben az iskola nevelőtestülete fegyelmi eljárást indított.

Felháborítónak tartom a vezetőség eljárását. A diákokat, osztályokat ugyanis nem tájékoztatta az énektanár viselkedésével kapcsolatban. Az iskolában terjedtek ezek az ügyek. Miért lenne bátorsága a diáklányoknak elmondani ezeket, hogyha a vezetőségnek nincsen bátorsága elmondani ezt az előző két ügyet a diáklányoknak? Még szép, hogy nem jött új panasz – vélekedett a volt diák, aki társával együtt másik iskolába iratkozott.

Az érintett gimnázium intézményvezetője a lap megkeresésére azt reagálta, hogy a történtek miatt a fenntartónál kezdeményezte a pedagógus jogviszonyának megszüntetését rendkívüli felmentéssel.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás