„Elkábítottak és megerőszakoltak a kollégáim”: a magyar rendőrnő sokkoló vallomást tett





A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja: két kollégája megerőszakolta őt, és elvették a szüzességét. Az ügyet az ügyészség vizsgálja, az összetört áldozat pedig hallani nem akar többet az egyenruháról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.10.
szörnyű eset

Zsiga Katalin pár nappal ezelőtt tett feljelentést a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen, miután kiderült, hogy a határon történt szolgálat alatt két kollégája elkábította, megerőszakolta az akkor még szűz lányt és mindezt videóra is vették.

„Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem”idézte fel Katalin az emlékeit a Blikknek.

Videó is készült

Elmondta, hogy bár nem érezte jól magát, a Kerepesi úti rendőrségi laktanyába megérkezve nem ment el az orvoshoz. Néhány nappal később egy másik kollégájától megtudta, hogy egy olyan videó kering róla, amin jól látszik, hogy a két rendőr megerőszakolja. Az egyikük később beismerte a tettét, sőt meg is erősítette, hogy minden azért történt, mert magától nem volt hajlandó lefeküdni velük.

A kollégája megfenyegette őt, ha a történtekről beszélni mer. Ő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, jelentést írt a parancsnokának, amiben nemcsak a megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt.

„Azt mondták, hazudok, kitaláltam az egészet, aztán el akartak vitetni a pszichológiára az éjszaka közepén, hogy bolondnak nyilvánítsanak. Üvöltve tiltakoztam, amit hallott az édesanyám a kihangosított telefonomon” – idézte fel a lány.

Ezután a rendőrnőt szabadságra küldték, majd közölték vele, hogy telefonon értesítik a fejleményekről. Hamarosan azonban közölték, hogy fel kell vennie a szolgálatot és hiába tiltakozott, azt mondták, katonai bűncselekményt követ el.

Zsiga Katalin az ügyészségen tett feljelentést. Onnan azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyet áttették az elkövetés helye szerint illetékes szervhez, vagyis a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségre, amely minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Mélységesen csalódott

A rendőrnő nem szeretné többet felvenni az egyenruháját:

„Szerettem a munkámat, de annyira kikészültem, hogy nem akarom felvenni többet az egyenruhát. Elkábítottak és megerőszakoltak a kollégáim, ezt le is videózták... ezek után mi tartana itt? – tette fel a költői kérdést Katalin.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a lap kérdésére közölte: „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. Hozzátették: „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.”

 





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás