Rohamosan nő a budapesti álláslehetőségek száma





Év végére 10 éves rekordot dönthet az online feladott budapesti álláshirdetések száma. A hatalmas növekedést két világválság és az automatizáció fogta vissza valamelyest.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.14.
állás

Az elmúlt évtized legnagyobb növekedése várható Budapesten az online feladott álláshirdetések számában év végére. Az álláspiaci robbanás mellett ennek oka, hogy egyre többen cég keres online új alkalmazottakat – derül ki a Profession.hu saját adatbázisa alapján készített kutatásából.

Közel 90 ezer feladott online hirdetés

Az elmúlt tíz évben megduplázódott a fővárosi álláshirdetések száma. A gazdasági világválság után 2013-tól növekedésnek indult a terület, ami a 2020-ban bekövetkező koronavírus-járvány miatt csökkent, majd újra növekedésnek

indult.

Főként szakmunkásokból van hiány

A legtöbb betöltésre váró budapesti pozíció szakmunkás kategóriában jelent meg a Profession.hu adatbázisában, ezt követi a pénzügyi és az IT programozási terület, harmadik helyre pedig az értékesítés került. Vélhetőleg az automatizáció

és az online ügyintézés elterjedése miatt jelentősen csökkent a személyes ügyfélszolgálati pozíciók száma.

67 százalékkal több érdeklődő

Az egyes területek népszerűségét tekintve szolgáltató központ szektorban tapasztalható a legnagyobb növekedés. Sokan keresnek adminisztrációs és irodai munkát.

A fővárosban átlagosan nettó 297 000 forint a bérigény

A meghirdetett fővárosi állásokra jelentkezők átlagos bérigénye az elmúlt szűk két évben nem nagyon változott. A tavalyi év elején az átlagos nettó fizetési igény 313 000 forint volt, ami a hónapok során valamelyest lecsökkent, majd a tavaszi nyitással 297 000 forint lett.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás