RETRO RÁDIÓ

Győzött a lakosság: Karácsonyék terve ellenére felújítják a Somogyi Béla utcát





Az utca eredetileg a Blaha Lujza térrel együtt szépült volna meg, ezt azonban a fővárosi vezetés megtorpedózta. Most Józsefváros önkormányzata fogja kifizetni a 220 milliós beruházást, amire a jelek szerint van pénze a „kivéreztetett” kerületnek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.20.
VIII. kerület Összefogás

A Józsefvárosi Fidesz a lakossággal összefogva petíciót indított annak érdekében, hogy mégis megvalósuljon a rekonstrukció. Ennek a nyomásnak engedve döntött november 18-án a képviselő-testület az utca felújításáról – írja a Hírnyolc. A frakció tagjai júliusban körbejárták a Somogyi Béla utcát, és közel 200 helyi támogató aláírását gyűjtötték össze a felújítás megvalósítása érdekében.

Pikó András „hiába lobbizott” a fővárosnál

A lap emlékeztet rá, hogy amikor Tarlós István korábbi főpolgármester 2019 őszén rajtra készen átadta a Blaha Lujza tér beruházást utódjának, Karácsony Gergelynek, akkor a tervek még tartalmazták a Somogyi Béla utca felújítását. Ám a tér drágább és kevesebb tartalmú rekonstrukciós terveinek esett áldozatul a Somogyi Béla utca felújítása is. Pikó András szavai később világossá tették, hogy valóban veszélyben volt a beruházás. A polgármester állítása szerint lobbizott érte a fővárosnál, de nem sikerült, így kénytelenek voltak átvállalni a fővárostól a 220 milliós költséggel járó fejlesztést.

A Somogyi Béla utca felújítása mégis megvalósul – Forrás: Google Maps

Hiába volt rá keret a fővárosnál, mégis a józsefvárosiaknak kell állni a „cechet”

Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője úgy látja, a főváros ezzel a lépéssel kihúzott a józsefvárosiak zsebéből 220 millió forintot, amit más fejlesztésre lehetett volna fordítani. Szerinte ez jól példázza azt, hogy mennyire van „kivéreztetve” Józsefváros, amikor ekkora összeget csak így egy úri gesztussal át tud vállalni a fővárostól, ráadásul úgy, hogy arra korábban már megvolt a fedezet.

A drágábban és kevesebb tartalommal megvalósuló Blaha Lujza téri felújítás mellett már nem maradt rá keret – Fotó: Metropol

A fővárosi vezetés a Blaha felújítása kapcsán tette kétségessé a Somogyi Béla utca sorsát

Karácsonyék Blaha Lujza tér átépítéséről szóló terveinek ismertetésekor derült ki, hogy a téren nem lesz akadálymentesítés, sem lift, sem nyilvános WC és közösségi épület, és az is, hogy kérdésessé vált a közlekedés szempontjából is kiemelt Somogyi Béla utca átépítése. A lelakott állapotú csomópont felújítása ráadásul másfél évet késett az eredeti tervekhez képest. A tér rekonstrukcióját indításra készen, lakossági egyeztetéseket követően a leköszönő Tarlós István kész tervekkel adta át utódjának, Karácsony Gergelynek.





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás