RETRO RÁDIÓ

Mangó Gabriella arra kér mindenkit, maradjanak emberek





A háziorvos pontosan tudja, hogy ez egy nehéz időszak, ami sok kérdést vet majd fel, de szeretné, ha mindenki emberséggel viselkedne ez idő alatt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.07.
őszintén válaszol

Mangó Gabriella a Facebook-oldalán gyakran fontos és hasznos tanácsokkal látja el az ő pácienseit, illetve követőit. A szakember most egy hosszabb bejegyzésben részletezte, hogy sokan kérdeznek tőle olyan dolgokat is, amire egyébként a választ már korábban megírta. A háziorvos megérti, hogy miért merül fel sok kérdés, és hogy miért vannak ingerültebb reakciók, de mindenkit arra kér, maradjanak emberségesek.

„Harmadik oltás? Covidos vagyok, mit tegyek? Lázasak a gyerekeim, a nagymamának 50-es az oxygénszatuja... csak pár azok közül az üzenetrészletek közül, amelyet küldtök nekem.

Az oldalamon vannak ún. hashtagek, amelyeket azért hoztunk létre baráti segítséggel, hogyha rákattintotok pl. #drmangomegelozes, akkor kijön az összes ebben a témában írt poszt. Időrendet nézzetek, mert sok dologban másként gondolkodom és gondolkodunk már, mint egy éve, több a tapasztalat, ezért mást is javaslok” – kezdte a bejegyzésében Mangó Gabriella.

„Egyet biztosan látok. Segíteni, segíteni, segíteni.”

A doktornő szerint szükség lenne egy olyan szakértő csapatra, akikhez lehetne fordulni egy jó szóért, mert ahogy ő fogalmaz: „Betegnek lenni mindig nehéz, de most ebben az időben még nehezebb.”

„A sok egymásnak ellentmondó információ között nehéz eligazodni. Orvosként sem egyszerű. Nagyon kiszolgáltatottak, megtörtek és reményvesztettek az emberek. Sokszor fásultak, sokszor dühösek.” – írta az orvos, aki szerint azonban ez nem megoldás és igen is tenni kell azért, hogy mindenki emberséges tudjon maradni.

„Kérek mindenkit, hogy próbáljon meg ebben a ránk váró nehéz időszakban ember maradni. Hiszen mi különböztet meg bennünket az állatvilágtól: a kéznyújtás. Segítsük egymás munkáját, életét, ahogy tudjuk. Ha mással nem, egy szívvel. Egy mosollyal az utcán, vagy hogy előre engedjük a bevásárlókocsival. Próbáljunk meg ebben a nehéz helyzetben egyénként, de közösségi tagként élni, felelősséggel és szeretettel” – tette hozzá.

„Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra...” – zárta a gondolatmenetét Mangó Gabriella.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás