RETRO RÁDIÓ

Olvasóink segítségét kéri a kezek és lábak nélkül élő Szabolcs





30 éve éli a mindennapjait végtagok nélkül Kollinger Szabolcs. A férfi már kimondottan jól boldogul a nem éppen neki kitalált világban, azonban most mégis bajba került.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.03.
kell a segítség

Szabolcs egy veleszületett rendellenességgel, A Tetra-amelia szindrómával él, amelynek következtében keze és lába teljesen hiányzik. A férfi élete most a feje tetejére állt, mivel egyik pillanatról a másikra kirúgták az állásából, ezért olvasóink segítségét kéri.

Szabolcs 30 éve éli a mindennapjait végtagok nélkül – Fotó: Facebook

Arra gyűjt, hogy egyszer kifesthesse a lakást

Szabolcs a Metropolnak elmondta, hogy elbocsátását nem a betegsége vagy kirekesztés okozta, hanem valószínűleg puszta szimpátiahiány a főnöke részéről. „Négyórás bejelentett munkám van jelenleg, és ha az ember a szívére teszi a kezét, akkor tudhatja, hogy az ezért kapott pénz pont semmire sem elég” – mondta a férfi, aki jelenleg együtt él a párjával, de ketten együtt is nagyon keveset keresnek, és ezen a Szabolcs után kapott ápolási díj sem segít. „Szeretnék egy legalább nyolcórás, bejelentett munkát kapni, és nagy vágyam, hogy félre tudjak annyit tenni, hogy ki tudjam festeni a lakást” – árulta el terveit az informatika területén dolgozó férfi, de hozzátette, hogy akár telefonos munkát is vállalna. Számára az egyetlen igazán fontos szempont, mindezt otthonról tudja végezni, mert a napi szükségletei miatt nem tud idegen helyen dolgozni.

Elképzelhetetlen nehézségekkel küzd egy végtaghiányos ember

Szabolcs az elmúlt 30 évben teljesen elfogadta az állapotát, ahogy azt is, hogy folyamatos segítségre van szüksége. „Amit nem tudok egyedül elvégezni, az az öltözködés és a különböző tisztálkodási dolgok” – meséli a férfi. „Nagy szerencsém, hogy mindig van velem valaki, aki segít: a párom mellett családjainkra is számíthatok. Most azonban muszáj teljes idejű munkát találnom, mert nagy bajba kerülhetek.”

Tisztálkodásban és az öltözködésben segíteni kell neki – Fotó: Facebook

Így tud segíteni Szabolcsnak

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hozzám hasonló emberek előtt nagyon sok ajtót nyitott ki a koronavírus. Előtérbe került ugyanis a távmunka, amit mi is teljes értékűen el tudunk végezni. Sőt, így akár tudok „külföldön” is dolgozni. Aki szeretne és tudna segítséget nyújtani Szabolcsnak munkát találni, az ezen az e-mail-címen érheti el őt: [email protected].

Nick Vujicic a leghíresebb Tetra-amelia szindrómás

A szerb felmenőkkel rendelkező ausztrál motivációs tréner a leghíresebb ember, aki ugyanezzel az állapottal él, mint Szabolcs. Mivel iskolatársai rendszeresen csúfolták, Nick 10 évesen megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba. Depressziója egészen kamaszkoráig tartott, amikor rájött, hogy hálásnak kell lennie állapotáért, hiszen Isten ezzel nagy feladatot adott neki. Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat. A Kaliforniában élő Vujicic 2012-ben feleségül vette barátnőjét, a gyönyörű Kanae Miyaharát, akivel négy gyerekük született. Nick eddig kétszer járt Magyarországon. Legfőbb célja, hogy a sebezhető, és sokszor elkeseredett fiataloknak saját példájával és hitével adjon reményt és életcélt.

Nick Vujicicnak is ugyanaz a betegsége, mint Szabolcsnak – Fotó: AFP

 





Ezeket olvastad már?
„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás