Gyűrűzik a hazugságspirál: Karácsony most éppen azt ismerte be, hogy csak bérbe adták volna a Városháza épületét





Magának többszörösen ellentmondva, új magyarázattal állt elő a főpolgármester a városháza eladás ügyének kapcsán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.13.
a botrány folytatódik

„Adott esetben a bérlés belefér. A bérlés belefér, viszont hogy eladjuk, az nem” – hangoztatta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd pénteki műsorában. Hangsúlyozva: az Anonymus által közzétett hangfelvételen Barts részben azzal a célból beszélgethetett a befektetőkkel, hogy a bérleti konstrukciót tesztelje rajtuk, ami szerinte egyébként nem volt népszerű - írja a Magyar Nemzet.

Érdekes, hogy Karácsonyék a teljes tagadástól a kulturális célú hasznosításon át jutottak el a bérbeadási szándékok beismeréséig, de a főpolgármester már azt is elismerte, hogy egy újonnan létrehozott épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Figyelemre méltó apróság az is, hogy a városvezetés mindössze egy fegyelmit osztott ki Barts J. Balázsnak, mivel Karácsonyék eddigi kommunikációja szerint Barts felhatalmazás nélkül, a főváros vezetése háta mögött – őket félrevezetve – tárgyalt a fővárosi önkormányzat legértékesebb ingatlanának eladásáról. A műsorvezető kérdésére Karácsony Gergely azt felelte, hogy továbbra is megvan a bizalom Barts iránt, az elmúlt hét évben végzett munkája alapján.

Mint megírtuk, az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Barts Gansperger Gyula egykori Wallis-vezérrel, és egy másik baloldali kötődésű üzletemberrel, Berki Zsolttal beszélgetett a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes eladásáról. A vagyonkezelő vezetője azt állította, hogy a fővárosi kabinetnek kifejezetten tetszett a városháza nagy részének értékesítését is magában foglaló elképzelés.

https://videa.hu/videok/origo-videorovat/hirek-politika/anonymus-kezdem-unni-a-hazugsagokat-mTHpkn4B7V3C72Sm?start=0

 

 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás