Megszakad a szív: így vesztették el 3 hét alatt tündéri 11 éves kislányukat a szülők

A 11 éves lányt a májrák egy igen ritka fajtája ölte meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.13.
májrák

Egy nap, amikor a 11 éves Carly kint játszott barátaival és testvéreivel, hirtelen rosszul lett. Mivel állapota egyre rosszabbodott, kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy a mája nemcsak hogy jóval nagyobb, mint kellene, de tele van daganatokkal – mondta el megrendülten a Mirrornak a nevelőapja.

„Ez volt az első éve a felső tagozatos iskolában, és egy kicsit nehezen tudott beilleszkedni. Azt hittem, csak emiatt nem akar suliba menni. Ám ahogy telt a nap, nem múlt a fájdalom, nyögdécselt, és megkérdeztem tőle, mit reggelizett. Azt mondta, hogy nem igazán éhes. Mondtam neki, hogy valószínűleg az éhségtől fáj a gyomra, és hogy csinálok neki vacsorát. Azonban nem sokat evett belőle. Mivel a fájdalom még lefekvéskor sem múlt el, végül kapott az anyjától fájdalomcsillapítót” – elevenítette fel a történteket John.

Fotó: Twitter

Hajnalban aztán a szülők bevitték a kislányt a kórházba, mert azt hitték, vakbélgyulladása van. Ám a 4 napig tartó vizsgálatok után sokkal szörnyűbb dolog derült ki.

Behívtak a rendelőbe, és az orvos azt mondta, hogy az ultrahangon azonnal látták, hogy a mája négyszer nagyobb, mint kellene, és tele van daganatokkal” – mesélte John, aki azt is hozzátette, hogy bár már ez is sokkoló hír volt, de aztán kiderült még az is, hogy a rák átterjedt a kislány tüdejére.

Végül Carlyt a májrák egy ritka típusával, az úgynevezett „hepatocelluláris neoplazmával” diagnosztizálták. S bár először úgy tűnt, hogy a gyors beavatkozás segíthet a gyereken, másnapra minden remény elfogyott. Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy a gyermek menthetetlen. A mája annyira lestrapált és rosszul működik, hogy nem bírná végigcsinálni a kemoterápiát, csak kínzás lenne.

„Azt mondták nekünk, hogy meg kell hoznunk a világ legnehezebb döntését, el kell engednünk” – emlékezett a történtekre az apa. Carly végül november 1-jén halt meg, szerető szülei karjaiban. „Remélem, hogy Carly emlékét és történetét sokan látják majd, és áldozata családok ezreit mentheti meg ugyanattól a szívfájdalomtól és sorstól a jövőben, amit mi átéltünk” – fejezte ki reményét John.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás