Veronai buszbaleset: megszületett az ítélet, ezt a büntetést kapta a buszvezető





A 2017 januárjában bekövetkezett veronai busztragédia kapcsán kedden ítélet született.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.26.
börtön

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017. január 20-án éjfél körül Verona és Velence között, az A4-es autópályán a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium sítáborából hazafelé tartó iskolabusz letért az útról, és fékezés nélkül az autópályahíd pillérének csapódott, majd kigyulladt. Az ütközés következtében többen kirepültek a járműből, a jobb oldalon lévő első hét üléssor összepréselődött. A balesetben és az azt követő tűzben 17-en haltak meg, főként diákok. A buszvezetőt, V. Jánost az olasz bíróság 2020 augusztusában nem jogerősen 12 év szabadságvesztésre ítélte, de az ügyvédjei fellebbeztek.

A másodfokú tárgyalás ma kezdődött a velencei bíróságon

A 2017 januárjában bekövetkezett veronai busztragédia sofőrjét, V. Jánost hat évre ítélte a másodfokon eljáró, azaz jogerős ítéletet meghozó mestrei bíróság, azaz az eredetileg kiszabott 12 évet megfelezte a másodfokon eljáró hatóság. Az ítéletet percekkel ezelőtt szóban hirdették ki, írásba pedig most foglalják – értesült a Bors olaszországi forrásból.

A tárgyaláson a vád és a védelem egyezsége volt a döntő, majd miután ez megszületett, felhívták tolmács segítségével telefonon V. Jánost, aki elfogadta a verdiktet. Büntetését Olaszországban kell letöltenie.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás