Borzasztó tévedés: az orvosok hibája miatt fél szemére megvakult a 12 éves kislány





Hét éven át szenvedett a kislány, mire a végül az orvosok helyett az édesanya egyik barátja jött rá a megoldásra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.
gyermekbetegségek

A kis Scarletet borzalmas kínok gyötörték hatéves korában. Az orvosok végül a kislány számára az ekcémája miatt gyulladáscsökkentő krémet írtak fel, ami szteroidot tartalmazott – írja a Mirror.

A 37 éves édesanyja, Sarha elmondta, lánya nagyon gyakran rosszul volt, ami miatt sokszor az iskolát is ki kellett hagynia, vörös és égő bőrrel, nyílt, szivárgó sebekkel, hajhullással, álmatlansággal küzdött mindeközben a bal szemére elvesztette a látását.

Fotó: Pixabay

A lány édesanyja szerint a kislány problémái akkor fokozódtak, amikor abbahagyta a gyulladáscsökkentő krém használatát. Sejtése beigazolódott, ugyanis Scarlet jobb szemén a szteroidok miatt összefüggő szürke hályog keletkezett, ahogy a bal szemén is, ahol még a retinája is levált.

Az édesanyát egyre jobban aggasztotta lánya állapota, míg nem egy barátja fel nem hívta a figyelmét, hogy Scarletnek helyi hatású szteroidmegvonás szindrómája van. Az anyuka az interneten rákeresett a betegségre és valóban ez volt a tünetek okozója.

A kislányt fényterápiával és immunszuppresszánsokkal kezdték kezelni, amelynek hatására kezd visszatérni a normális élethez. Sarha pedig gyűjtést szervezett Scarlet további kezeléseinek fedezésére.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás