RETRO RÁDIÓ

Útlezárások, terelések, felbolydul Budapest a pápa látogatása miatt vasárnap, mutatjuk a részleteket

Ferenc pápa budapesti látogatása miatt vasárnap reggel fél héttől késő délután fél hatig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől a Hősök teréig vezető utakat.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.10. 20:00
XIV. kerület XVIII. kerület lezárások

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleményében tudatta, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseménye miatt vasárnap 6.30-tól 17.30-ig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér E porta–4. számú főút–M0-ás autóút–M3-as autópálya bevezető–Kacsóh Pongrác úti felüljáró–Kós Károly sétány–Hősök tere–Andrássy út útvonalat.

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist vasárnap Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

A BKK közölte:

 • A vasárnapi záróesemény miatt a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Lehel térig járnak.
 • A 72M trolibusz a 75-ös trolival összevonva, az Orczy tér és a Jászai Mari tér között jár. A 70-es és a 73M trolibusz nem közlekedik.
 • A 74-es trolibusz helyett a 74A trolibusz közlekedik a Csáktornya park és a Mexikói út között, de előreláthatólag 16.00-ig a Mexikói út felé a trolik terelve, az Erzsébet királyné útján közlekednek, ahol a belváros felé át lehet szállni az 5-ös buszra.
 • A 76-os trolibusz módosított útvonalon, két szakaszon közlekedik a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), valamint a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között.
 • A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár.
 • A 100E és a 200E buszok forgalmát hatósági zárás miatt várhatóan több alkalommal is korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében.
 • A 200E vasárnap napközben nem tér be a Cargo Cityhez.
 • A lezárások a közúti forgalmat is érintik, ezért ezekben az időszakokban érdemes korábban elindulni a repülőtérre – közölte a BKK.

  Az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a kozut.bkkinfo.hu oldalon olvashatók.

  Ezeket olvastad már?
  Hatalmas pók tartja rettegésben a XVI. kerületieket: megszólalt a vadállatbefogó

  Hatalmas pók tartja rettegésben a XVI. kerületieket: megszólalt a vadállatbefogó

  Mi történt? Egyszerre ketten is rosszul lettek a villamoson!

  Mi történt? Egyszerre ketten is rosszul lettek a villamoson!

  Te tudod hány nemzeti park tisztaságára kellene ügyelnünk?

  Te tudod hány nemzeti park tisztaságára kellene ügyelnünk?

  Novák Katalin Elon Muskkal találkozott - Fotó!

  Novák Katalin Elon Muskkal találkozott - Fotó!

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás