RETRO RÁDIÓ

Sokkoló jelenet a budapesti villamoson, így koldultatják a kisfiút a fővárosban - Fotó!





A 4-es, 6-os villamoson próbálkozik egy fiatalokból álló csoport a koldulással, mindezt úgy, hogy magukkal rángatnak egy kisgyereket is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.08.
kéregetők

Az Újpestiek Facebook-csoportjában osztottak meg egy fotót, amin azt rögzítették, hogy gyerekek koldulnak a 4-es, 6-os villamoson.

„Egy fiatal felnőttekből álló, 4–6 fős román banda egy kisgyereket használ koldulásra a 4-es, 6-os villamoson” – áll a bejegyzésben, amit a fényképet készítő férfi írt. Állítása szerint a probléma ellen senki nem tesz semmit.

„Ennek a kisfiúnak iskolában kellene lennie vagy a játszani a barátaival, ehelyett elveszik a gyermekkorát és kéregetésre kényszerítik. Akik kihasználják, egytől egyig egészséges, munkaképes felnőttek. Aki pénzt ad, gondolja meg, hogy mit támogat ezzel – de aki csak elnézi és tűri, nem lép fel ellene, az is vétkes” – fogalmaz a bejegyző.

https://www.facebook.com/photo?fbid=4428699123855804&set=gm.4504366562919407

Nem csak a villamoson

A poszt alatti hozzászólásokból az is kiderül, hogy ez nem egy egyszeri eset, a csapatot és így a kisfiút nem most látják először.

„Sajnos találkoztam velük a villamoson” – áll az egyik kommentben, de van, aki egyenesen azt állítja, hogy a hatóságok is tudnak a helyzetről, csak nem tudnak mit lépni a helyzetben.

A „banda” valószínűleg máshol kéreget.

„Én már a 2-es metrón is találkoztam velük” – írta egy másik hozzászóló a fotó alá.

„A rendőrség tud róluk, zsebesek, időnként leszedik őket a villamosokról, de nem tudnak velük mit kezdeni a koruk miatt, ha minden igaz... Ha megjelennek, érdemes jobban figyelni az értékeinkre” – áll a másik megjegyzésben.

Túlságosan megéri nekik

„Sajnos találkoztam velük. Remek gondolat. A gyereknek iskolában lenne a helye. De amíg napi 15–20 ezret megkeresnek így, ha nem többet, eszük ágában sem lesz suliba küldeni. A gyerek meg analfabéta lesz. Ez van sajnos. Én nem adtam nekik egy forintot sem, nem támogatom az ilyet. Amúgy a gyámhatóság biztos tenne ellene” – érvelt az egyik kommentelő.





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás