RETRO RÁDIÓ

Karácsonynak meggyűlt a baja egy apró közparkkal, az V. kerületnek adja át az irányítást





Karácsony Gergelynél egyre láthatóbb, hogy képtelen fenntartani a fővárosban a rendet, ez pedig a budapestieknek is szemet szúrt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.03.
V. kerület kudarc

A város központjának számító Hild tér kapcsán az önkormányzat már mintegy egy éve kérvényezte, hogy átvehesse – saját költségére – a terület fenntartását a fővárostól, annak leromlott állapota miatt. Karácsonyék hosszas tehetetlenkedés után végül átadták a tér fenntartását a belvárosi önkormányzatnak, ezzel pedig végképp beismerte a főpolgármester, hogy még egy kis közpark fenntartása is problémát okoz neki – összegezte a döntést a PestiSrácok.

Bár közel egy évig üresek voltak az utcák, így is érezhetően koszosabbak a közterületek, a „méhlegelő” pedig már nemcsak az útszéli gazosban nő, hanem az alig néhány éve felújított, térkövezett tereken is. Ez ellen pedig gyakran a kerületi polgármestereknek is csak korlátozott eszközeik vannak, hiszen a forgalmas közterületeknek jellemzően a főváros a fenntartója, így azok gondozásáról is a főpolgármesternek kell(ene) gondoskodnia. Erre a sorsra jutott a turisták által is közkedvelt Vörösmarty tér és a Podmaniczky tér is, amelyek annyit romlottak Karácsonyék nemtörődömsége miatt, hogy az V. kerület polgármestere hivatalos levélben kérte a főpolgármestert: inkább adja kerületi gondozásba a két területet, hogy így megmeneküljenek a teljes enyészettől.

Ebben az ügyben már hosszú ideje folynak a csatározások, egy másik területen azonban már sikert könyvelhetett el: a hasonlóan leromlott, szemetes Hild tér fenntartását átadja a főváros a kerület gondozásába. Ezzel a tér megújulhat, és újra vonzó célpont lehet a környékben lakók számára – számolt be a portál.

„Elértem, hogy a Hild téri játszótér Belváros Önkormányzatának kezelésébe kerülhessen, így ugyanolyan magas színvonalon üzemeltethessük, mint a Károlyi-kerti, az Olimpia parkbeli, a Honvéd téri vagy a képen szereplő, nemrég felújított Erzsébet téri játszóteret. Köszönöm a belvárosiak támogatását és bizalmát, amellyel hozzájárultak, hogy ismét egy újabb közös sikert tudhassunk magunkénak!” – számolt be közösségi oldalán a polgármester.

Az ügy előzménye, hogy kerületi szülők jelezték a városvezetésnél, hogy a fővárosi fenntartású Hild téri játszótérre már nem merik levinni gyermekeiket annak állapota miatt. A szülők ürülékről, szemétről és általánosan leromlott állapotokról számoltak be, amellyel a főváros vezetése nem volt képes, vagy nem akart megbirkózni. Az V. kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter ezért kérvényezte, hogy a terület kerülhessen a lipótvárosi önkormányzat fenntartásába, hogy a kerület ismét használható állapotba hozhassa.

Fotó: Facebook

A kerületvezető hosszas procedúra után most végül célt ért, amelyről a Pesti Riporternek adott exkluzív interjúban kifejtette: „a főpolgármester elismerte, hogy ezt a kicsi teret sem képes fenntartani, és helyette a kerület saját forrásaiból fogja felújítani és gondozni a Hild téri játszóteret. További részletek ma este 19.00-kor a Pesti TV Pesti Riporter című műsorában.





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás