„Végtag nélküli embereket láttam, keservesen síró utasokat” – mesélte a halálbuszon utazó egyik túlélő

Egy megmenekült utas vallomása: ez okozta a tragikus balesetet az M7-es autópályán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.16.
tragédia

Egy utazási iroda különjárata éppen Horvátországból tartott hazafelé, amikor irányíthatatlanná vált, felborult és egy hídpillérnek ütközött. A buszon utazó 56 ember közül nyolcan meghaltak, negyvennyolcan megsérültek.

Nem a sofőr volt a hibás. Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt” – nyilatkozta a Blikknek Nóri, aki a nővérével, Krisztával utasként ült a halálbuszon.

Tűzoltók kiemelik az árokból a hajnalban balesetet szenvedett autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében – Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A buszon kitört a pánik

A buszon teljes sötétség lett, a jármű a jobb oldalán feküdt, a padlón folyt az üzemanyag. A lány fejében az járt, hogy fel fog gyulladni, és mind meghalnak. Majd egy másik hölgy kirúgta a busz hátsó ablakát, és aki tudott, menekülni próbált.

Tízpercenként sírok, mert állandóan újraélem, ami történt” – mondta Nóri. „Végtag nélküli embereket láttam, keservesen síró utasokat. Láttam azokat, akik szörnyethaltak. Mások a fájdalomtól üvöltve húzták ki a roncsok közül a sérült társainkat. Az autósok eleinte nem álltak meg, hogy segítsenek, pedig látták, hogy bajban vagyunk.”

A testvérpár már otthon van

Miután az utasok lemásztak egymásról, Nóri a hátsó ablakon át botorkált ki a buszból. A lány és testvére már otthon vannak, próbálják feldolgozni a történteket.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás