Tragikus magyar buszbalesetek

2016 óta összesen, a mai tragédiát nem számolva, hat olyan baleset történt, amelyben autóbusz járt szerencsétlenül. A legtragikusabb eset a 2017-es veronai volt, amelyben összesen tizenhatan vesztették életüket és amely az egész országot megrázta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.15.
tragikus buszbalesetek

 

  • szeptember 5. - Egy gyereket szállító iskolabusz és egy munkásokat fuvarozó kisbusz ütközött össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd és Nagykálló között. A balesetben a kisbuszban ülők közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan, huszonnégyen könnyebben megsérültek.
  •  

  • december 17. - Az M3-as autópálya 133-as kilométerénél, Mezőkövesd és Mezőkeresztes között az ónos eső miatt eljegesedett úton felborult a debreceni Grand Tours utazási iroda autóbusza, amely a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé. A balesetben kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött még egymásnak. A busz nyolcvanegy utasa közül öten meghaltak (hárman a helyszínen, ketten a kórházban) és több tucatnyian megsérültek.
  •  

    2017. január 21. - Tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz balesetében, amely egy veronai autópálya-csomópontnál történt. Ez volt a legsúlyosabb a külföldön magyar állampolgárokat ért buszbalesetek között az 1999-es deutschlandsbergi autóbusz-baleset óta. Akkor tizennyolc ember hunyt el. A busz utasai ebben az esetben is szombathelyi és kőszegi középiskolás diákok voltak.

    Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

  • október 9. - Két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében. A balesetben ketten meghaltak, tizenhatan pedig megsérültek.
  •  

  • június 27. - Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg meghalt, 22 sérültet vittek kórházba.
  •  

  • február 18. - Kömlő és Tiszanána között menetrend szerinti autóbusszal ütközött össze egy gépkocsi. A személyautó vezetője és egyik utasa a helyszínen életét vesztette, további ketten pedig megsérültek.
  • Még mindig csak találgatni lehet, hogy emberi vagy műszaki okok állhattak a nyolc halálos áldozattal járó, ma hajnali Szabadbattyánnál történt buszbaleset hátterében. A busz először a szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérjének csapódott, végül az árokba borult.









    Top hírek





    Hírlevél-feliratkozás