Brutális káoszra és dugókra számítanak a fővárosiak az iskolakezdéskor





Legjobban a dugóktól tartanak a magyarok a szeptemberi iskolakezdés miatt – derült ki a Bors szavazásából. Az autósok már most azt tervezik, hogyan jutnak el munkahelyeikre az iskolakezdés hetén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.24.
káosz

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, a 12–17 éves korosztályból már a regisztráltak 83 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást, így teljes biztonságban indulhat el a tanév a jövő héten. Ez egy nagyon izgalmas időszak a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt, de rengeteg stresszes pillanattal is járhat.

A Bors szavazásából arra is fény derült, hogy mitől tartanak legjobban a fővárosi emberek.

Míg páran azt állították, hogy megkönnyebbülést éreznek, addig kicsit többen úgy válaszoltak, hogy a kiadások aggasztják őket. Azonban a legtöbben, azaz a válaszadók több mint 51 százaléka egyöntetűen állította: a dugóktól tart leginkább. Olvasóink elmondták: már most készülnek a hosszú araszolásra, és elárulták, hogyan próbálják elkerülni a hatalmas forgalmat – számolt be a portál az eredményről.

Egy megkérdezett családanya a külvárosból indul a belső kerületek felé dolgozni, már előre készül a dugóra:

A gyerekeket a férjem viszi oviba, a munkahelye közel van, de én a belvárosba megyek, és kénytelen vagyok kocsit használni, mert a munkám miatt nagyon sok cuccot és két kollégámat is én viszem reggelente. Már előre rettegek attól, ami jön – mondta az asszony, aki kollégáival megegyezve inkább egy órával korábban indul:

Megbeszéltük, hogy a szokásos találkozót áttesszük egy órával korábbi időpontra, akkor ugyan hamarabb érünk be, de inkább ezt választjuk, mint az araszolást és a plusz félórákat – szögezte le.

András is külső kerületből indul útnak, a férfi pedig inkább megválik a kocsijától:

Nem kellemes, mert korábban kell elindulnom, hogy legyen helyem azon a részen, ahol le tudom tenni a belváros előtt az autót, az ugyanis már reggel hét körül csordultig tele van – mondta a férfi.

Fél órával korábban kelek, ott hagyom a kocsit, és inkább tömegközlekedek, már meg is vettem a bérletem. Inkább ez, mint a pokoli dugó – mondta.

Csilla az agglomerációból indul neki a belvárosi munkahelyének, és már előre retteg a dugóktól:

30 kilométerre van a munkahelyem, és sehova nem tudom letenni a kocsim, így azzal araszolok befelé – mesélte. – Megpróbálok korábban indulni, ugyanis ha nem teszem, akkor majdnem egy órával hosszabb út vár rám. A minimum negyven perc, de volt, hogy másfél órával is tovább tartott bejutnom mesélte a Borsnak.





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás